VIDEO Ulige Numre: 'Frit land' handler om dansk fremmedfrygt

Efter en tur i Libanon, hvor Ulige Numres forsanger besøgte syriske flygtninge, lavede han nummeret ’Frit land’.

Et besøg hos syriske flygtninge i Libanon endte med at blive til sangen 'Frit land'. Det fortæller Ulige Numres forsanger Carl Emil Petersen i et interview med DR.

Da han kom hjem igen, fandt Carl Emil Petersen ud af, hvordan alting i Danmark bare fungerer helt gnidningsløst. Dog gik det også op for ham, at det fremmede er noget, mange danskere helst vil fortrænge.

- Så 'Frit land'- nummeret blev til for at lave sådan en nationalromantisk sang ud fra et lidt snæversynet synspunkt. Det handler om den frygt, der er, for at der lige pludselig skal komme en hel masse fremmede ind i vores trygge, lille samfund, siger Carl Emil Petersen og peger på debatten i valgkampen.

Valgkamp handler om at holde folk væk

- Det bliver meget umenneskeligt. Det handler om tal og om, hvordan man kan holde folk væk fra det her land. Det er jo helt absurd, siger Ulige Numres forsanger og henviser til valgkampen.

Du kan se hele interviewet med Ulige Numres forsanger øverst i artiklen, og du kan se bandet spille 'Frit land' fra Northsides Green Stage her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter