Nu forklarer Smukfest kaos til Tobias Rahim-koncert: 'Vi står ved vores beslutning, men...'

Festivalen måtte lukke for adgangen til Tobias Rahim-koncert, da scenen var for lille til at rumme gæsterne.

Der var stuvende fyldt foran Stjernescenen til fredagens Tobias Rahim-koncert. Nu indrømmer Smukfest, at han snildt kunne have spillet på festivalens største scene. (Foto: © Sebastian Stokkebo Sørensen, DR)

30.000 mennesker stuvet tæt sammen som sild i en tønde.

Så kunne pladsen foran Stjernescenen - der er Smukfests næststørste - ikke rumme flere gæster.

Overhovedet.

Faktisk måtte festivalarrangørerne flere gange fredag aften lukke pladsen af omkring scenen til en koncert med danske Tobias Rahim på grund af de tusindvis af mennesker, der ville høre sangeren bag hits som 'Mucki Bar' og 'Stor mand'.

- Han burde have haft noget større, skrev Ekstra Bladet efter koncerten, som de beskrev som et "kæmpe kaos", mens BT skrev, at "Tobias Rahim er så populær en mand, at Smukfest nu har måttet lukke pladsen ved Stjernescenen for flere tilskuere."

"Pladsen er lukket," lød den triste melding for de mange mennesker, der var søgt lidt for sent mod Stjernescenen, hvor Tobias Rahim spillede fredag aften. (Foto: © Kasper Madsbøll Christensen, DR)

Smukfest indrømmede da også selv, at der ikke var plads til alle de mennesker, der gerne ville med til koncerten.

- I fik ret! 30.000 glade publikummer på Stjerne med Tobias Rahim - og nogle gik forgæves. Vi håber, at alle får en fantastisk aften, skrev Smukfest ud til brugerne på deres app fredag aften.

'Ingen tvivl om' at han kunne have spillet på Bøgescenerne

På et pressemøde i dag erkender Smukfests talsmand, Søren Eskildsen, at Tobias Rahim var for stor til Stjernescenen.

- Set fra, hvad vi ved nu, så kunne han godt have spillet på Bøgescenerne - det er der ingen tvivl om. Det må vi erkende. Men alt forløb, som det skulle, og der var tæt på 30.000 mennesker, der havde en fuldstændig mageløs oplevelse nede på Stjernescenen.

- Der var selvfølgelig nogle gæster, der måtte forlade stedet igen, men det foregik trygt og roligt, og folk fandt noget andet fedt at se.

Tobias Rahim på Stjernescenen fredag aften. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Smukfests beslutning om at lade Tobias Rahim spille på Stjernescenen er blandt andet blevet kritiseret med henvisning til hans vildt besøgte optræden på Roskilde Festival tidligere på sommeren.

Her spillede han på teltscenen Arena, hvor der var lige så mange uden for teltdugen som inde under den. Og til Tall Ships Races i Aalborg torsdag kunne man melde om ny publikumsrekord til en koncert på grund af popkometen.

Samtidig med at Tobias Rahim spillede på Stjernescenen, stod sanger Tina Dickow på Smukfests største scene, Bøgescenerne, hvor der var mere end almindeligt god plads mellem de fremmødte publikummer.

Der var god plads foran Bøgescenerne, Smukfests største, hvor sanger Tina Dickow fredag spillede aften samtidig med, at Tobias Rahim spillede på Stjernescenen. (Foto: © Kasper Madsbøll Christensen, DR)

Mente, at Stjernescenen var passende

Mikkel Xavier, der er booker på Smukfest, står dog ved beslutningen om at lade Tobias Rahim spille på festivalens næststørste scene:

- Det er ikke, fordi det kommer som en overraskelse, at koncerten var en succes - men vi mente, at Stjernescenen var passende til ham, siger bookeren og uddyber:

- Det er vores andenstørste scene - en scene med plads til 30.000 mennesker. Så vi står ved vores tanker. Scenen blev fyldt - men jo, der kunne godt lige have været lidt flere mennesker inde, hvis scenen havde været lidt større, fordi der var folk til det.

Smukfest-booker Mikkel Xavier har booket musik på festivalen siden 2012. (Foto: © Rikke Bjerge, DR)

Så du synes, det var den rigtige beslutning at holde fast?

- Ja, det synes jeg.

Mikkel Xavier pointerer i den forbindelse, at koncerten i højere grad skal ses som en succes, der viser kunstnerens hastigt voksende popularitet.

- Når vi booker artister, gør vi det typisk et sted mellem 12-15 måneder før festivalen, så det er en langstrakt proces, der ofte varer mere end et år.

- Jeg synes, det er skønt, hvor stor han er i dag.

Har det været en god oplevelse for alle de gæster, der stod helt bagerst?

- Jeg ved, vi har en rigtig, rigtig god lydfordeling på Stjernescenen. Vi har et rigtig godt teknisk setup dernede. Så jeg tror, de mennesker, der kom ind til Tobias Rahim, har fået en god oplevelse. Der er ingen tvivl om, at der er nogle, der gerne ville have været tættere på deres popstjerne. Sådan vil det nok altid være.