Nu kan du sende rødhårede emojier

I dag tilføjes hele 157 nye billedsymboler til dit digitale ordforråd. Heriblandt de længeventede rødhårede emojier.

Sig pænt goddag til de nye rødhårede emojier, der er blandt de i alt 157 nye billedsymboler, der fra i dag bliver gjort tilgængelige på diverse platforme. (© Unicode Consortium)

Enhjørninger, avokadoer, ammende kvinder - og nu også rødhårede.

I takt med at emojier blander sig i de fleste menneskers digitale kommunikation, opdateres de små billedsymboler jævnligt med nye nuancer og tilføjelser, så de i voksende grad formår at afspejle følelser, populærkultur og hverdagen på tværs af kloden.

Først var de kun gule. Så fik vi versionerne med hvid hud. I 2015 kunne vi så endeligt vælge mellem en palette på hele seks forskellige hudtoner.

Og i dag er så dagen, hvor firmaet Unicode Consortium - der står bag udviklingen af nye emojier - indlemmer klodens rødhårede indbyggere i det efterhånden omfattende bibliotek af elektroniske følelser.

Blandt de 157 nye emojier er også både helte og skurke i flere hudfarver og køn. (© Emojipedia)

Endnu flere emojier i 2019

De rødhårede får i denne opdateringsrunde blandt andet selskab af en bagel, en hummer og flere forskellige frisurevalgmuligheder.

I alt tilføjes der hele 157 nye symboler til dit digitale ordforråd. Et ordforråd der, ifølge den britiske avis Independent nu tæller i alt 2823 emojier.

Mens du nu kan glæde dig over at kunne sende en superhelt, dynamitstang eller rødhåret emoji til dine venner, så arbejder Unicode Consortium allerede på, hvilke emoji-tilføjelser, der venter os i 2019.

Blandt forslagene er pt. et øre med synligt høreapparat, et brunt hjerte og en banjo.

Hvornår præcist dagens nye emojier lander i dit eget emojitastatur, er dog svært at sige. Som nyhedsmediet Business Insider pointerer, så er der forskel på, hvor hurtigt de forskellige platforme vælger at implementere nye emojis. Men muligheden foreligger altså fra i dag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk