Nu reagerer Oprah på sex-anklager mod Michael Jackson: Historierne er 'troværdige'

Talkshow-værten forholder sig til omdiskuteret dokumentar - og er allerede blevet mødt med kraftige reaktioner.

- Denne film er større end Michael Jackson, mener Oprah Winfrey, der har interviewet de to mænd, der i 'Leaving Neverland' fortæller om det årelange seksuelle misbrug, Jackson udsatte dem for. (Foto: handout © Scanpix)

- Jeg skal nok få vreden at mærke.

Så klar er forudsigelsen fra talkshow-værten og tv-ikonet Oprah Winfrey i forbindelse et meget omtalt interview, der kredser om dokumentaren 'Leaving Neverland'.

I dokumentaren fortæller to mænd, Wade Robson og James Safechuck, at de som små drenge blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson.

Den fire timer lange dokumentar er skabt af instruktør Dan Reed og har vakt voldsom debat i USA, efter den blev vist i to afsnit på tv-kanalen HBO søndag og mandag.

Direkte efter dokumentarens sidste halvdel blev vist, tonede Oprah Winfrey frem på skærmen med Robson, Safechuck og Reed ved siden af sig.

I det halvanden time lange interview taler hun med de tre mænd om filmen, de seksuelle overgreb, og om hvordan man kommer videre i sit liv.

Og Oprah Winfrey ved godt, at hun nærmest beder om at få vreden at føle fra Michael Jacksons mange fans, skriver The New York Times.

- Al den vrede - den får I at mærke, sagde hun til Robson og Safechuck under interviewet, før hun retorisk spurgte:

- Det er I godt klar over, ikke?

Derefter fortsatte hun:

- I får den at mærke. Jeg får den at mærke. Vi får den alle at mærke.

'Denne film er større end Michael Jackson'

Det har dog ikke holdt hende tilbage fra at gennemføre interviewet med de tre mænd.

- Denne film er større end Michael Jackson, siger hun ifølge branchebladet Variety i forbindelse med interviewet.

- Den giver os mulighed for at se denne samfundsmæssige korruption, der er som en svøbe om menneskeheden.

Interviewet blev optaget foran et publikum på 100 mennesker, hvoraf de fleste havde været ofre for seksuelle krænkelser. Oprah Winfrey delte undervejs også sin egen historie om, hvordan hun oplevede seksuelt misbrug i en alder af bare ni år.

I dokumentaren 'Leaving Neverland' siger Wade Robson, at han blev seksuelt misbrugt i en syv år lang periode, og at overgrebene begyndte, da han var syv år gammel. I 2005 talte han dog til Michael Jacksons forsvar, da stjernen blev frikendt for alle anklager i en sag om overgreb på mindreårige.

James Safechuck fortæller i dokumentaren, at han lærte at onanere sammen med Jackson. Siden har også han forsvaret Jackson mod beskyldninger om seksuelle overgreb.

Oprah Winfrey har ifølge Variety udtalt, at hun finder deres historier 'troværdige'.

Oprah Winfrey havde sit eget talkshow fra 1986-2011. Nu har hun interviewet Wade Robson, James Safechuck og instruktør Dan Reed om dokumentaren 'Leaving Neverland'. Det timelange interview blev sendt mandag aften, amerikansk tid - lige efter det andet og sidste afsnit af dokumentaren blev sendt på HBO. (Foto: Carlo Allegri © Scanpix)

Bliver kaldt 'en hykler'

Winfrey har flere gange i løbet af sin karriere interviewet Michael Jackson.

I et interview med Michael Jackson fra 1993 - det første Jackson på det tidspunkt havde givet i ti år - var det ifølge The New York Times tydeligt, at hun var fan af popsangeren.

Det interview blev ikke nævnt med ét ord i løbet af hendes interview med Robson, Safechuck og Reed.

Ifølge The New York Times' skribent er det 'tydeligt, at hendes opfattelse af Jackson har ændret sig'.

Nogle af Michael Jacksons fans har da også allerede ladet Oprah Winfrey mærke noget af den vrede, hun selv har forudset vil ramme hende.

- Det her er ikke journalistik. Det er følelsesmæssig og manipulativ propaganda, lyder det ifølge britiske Metro fra en Twitter-bruger.

- Hun er en kæmpe hykler og løgner, skriver en anden.

- Må hun mærke karmaen for at angribe en død mand, lyder det fra en tredje.

'Leaving Neverland' kan ses på DR TV fra fredag den 8. marts.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter