Ny DR-direktør er ikke et "kulturelt fyrtårn"

Maria Rørbye Rønn er driftsikker og pålidelig. Men ikke noget kulturelt fyrtårn, siger DRs bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft.

Det blev den konstituerede generaldirektør Maria Rørbye Rønn, der blev DRs nye generaldirektør.

At valget faldt på netop hende, kom som en overraskelse for mange - ikke mindst de mange fagfolk og journalister, der gennem de sidste par måneder har gættet på, hvem der kunne tænkes at overtage stillingen efter Kenneth Plummer, der måtte trække sig fra posten.

Den 47-årige advokat er nemlig langt fra det kulturelle fyrtårn, som kulturminister Per Stig Møller (K) har efterlyst, ligesom hun heller ikke ligner en, der kan stjæle rampelyset fra bestyrelsesformand Michael Christiansen, som han tidligere har ytret ønske om.

På grænsen til det spejderagtige

Derimod er Maria Rørbye Rønn blevet beskrevet som en lidt grå jurist og ifølge Politiken er hun "gennemført hæderlig på grænsen til det spejderagtige".

DRs bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft erkender da også, at Maria Rørbye Rønns kompetencer ikke ligger inden for det kulturelle område.

- Hun er ikke noget kulturelt fyrtårn, og det ved hun godt selv. Men der er jo også i bestyrelsen mennesker, der har god forstand på kulturen, så jeg synes, man skal se DRs nye ledelse som en helhed, hvor det er klart, at Morten Hesseldahl fra kulturafdelingen er en mand, med stor udstråling. Ja, han er jo faktisk et fyrtårn, og det er ikke meningen, at han skal være stum, siger han til DR Kultur."Et indlysende valg"Det er en enig bestyrelse, der har valgt at ansætte Maria Rørbye Rønn som generaldirektør i DR - den første kvindelige af sin slags i øvrigt.

- Hun har gjort det godt som konstitueret generaldirektør, og hun har altid for mig virket som en pålidelig og troværdig medarbejder i DR. Med hende har DR fået en generaldirektør med stor varme, følelser for DR og med forståelse for, at Danmarks Radios opgave som public service-informationssted skal udvides, siger Ole Hyltoft.

Formand for DRs bestyrelse, Michael Christiansen, er også begejstret for valget. Han udtaler i en pressemeddelelse.

- Hendes erfaring i DR og hendes uforlignelige dygtighed har gjort hende til et indlysende valg. Med hende får DR en fast og kærlig hånd, der, med stort overblik, integritet og indsigt, vil kunne stå i spidsen for DR i en tid, hvor der først og fremmest skal fokuseres på public service af høj kvailtet til den danske befolkning.

Rost for personaleledelse

Maria Rørbye Rønn har været ansat i DR i 15 år og kommer fra stillingen som direktør for DR Jura, Politik og Strategi. Inden hun kom til DR har hun været ansat i Justitsministeriet, og hun bor i Hellerup med sin mand og to store børn.

Den nye DR generaldirektør er i sin tid som konstitueret generaldirektør bl.a. blevet rost for sin evne til personaleledelse - blandt andet har hun fået et hold af direktører på størrelse med et fodboldhold til at spille sammen, ligesom hun har skabt opbakning til en ny strategi for DR, som forventes at blive offentliggjort til maj.

Selv udtaler Maria Rørbye Rønn om sin nye stilling.

- Jeg er både glad og stolt over, at jeg har fået til opgave at stå i spidsen for DR. Der er ingen tvivl om, at DR står over for nogle spændende udfordringer i en medieverden, hvor danskernes medieforbrug ændrer sig hurtigt. Det er derfor helt afgørende i de kommende år, at DR får en stærkere profil. Min rolle bliver at sikre, at DR i endnu højere grad fokuserer på indholdet og kvaliteten, så DR også har betydning for danskerne i fremtiden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter