Ny lyd til Asta Nielsen

Den 87 år gamle Asta Nielsen film, ?Mod lyset?, genopstår nu med ny musik af Swan-Lee musikere. Det nye værk præsenteres under Copenhagen Musik Week, der starter i dag.

"Mod Lyset" er titlen på én af de (kun) fire danske spillefilm, som den store danske stumfilmstjerne Asta Nielsen medvirkede i. De 55 minutters moraliserende film fra 1919 er instrueret af Holger-Madsen og præsenteres nu med funklende ny musik som underlæg. Det er Jonas Struck, Kasper Tranberg, Mads Hyhne og P. O. Jørgens, der har skabt en blanding af art-rock og stemningsfuld, nyskabende jazz

I øvrigt er "Mod Lyset" nu udgivet på DVD. Det er sammen med de tre andre danske film, som Asta Nielsen medvirkede i og hvor hun spillede overfor en række af de største danske mandlige skuespillere: Poul Reumert, Valdemar Psilander og Alf Blütecher. De tre andre film er "Afgrunden" (1910), "Balletdanserinden" (1911) og "Den Sorte Drøm" (1911)

Asta Nielsen og "Mod lyset" og den nye musik præsenteres onsdag den 1. november. Og det er i forbindelse med Copenhagen Music Week.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk