Ny plakat med kongehus og Muhammed

Kunstnergruppen Surrend har i protest mod aflysningen af deres udstilling i Den Gamle By udgivet en plakat med både royalt gruppesex og bomben fra Muhammeds turban.

En plakat af kongehuset i sexorgie fik i sidste uge Den Gamle By i Århus til at aflyse en planlagt udstilling med kunstnergruppen Surrend, og det er klokkeklar censur, mener kunstnerne.

Og sagen bliver ikke bedre af, at Jyllands-Posten og Trykkefrihedsselskabet forsvarer Den Gamle Bys beslutning, så i dag har Surrend udgivet en plakat med bomben fra Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen over Surrends portræt af kongefamilien i sexorgie.

Største grad af hykleri

Over bomben står der "Gør bare grin med muslimerne", over kongehusets sexorgie står der "Men ikke kongefamilien" og nederst står der "Med venlig hilsen Flemming Rose, Jyllands-Posten, Kurt Westergaard, Dansk Folkeparti, Venstre, Trykkefrihedsselskabet, CEPOS".

- Danmark fører sig frem som ytringsfrihedens fortrop med frontkæmperne Jyllands-Posten, Flemming Rose og Kurt Westergaard, skriver Surrend i en pressemeddelelse.

- Men alle disse slagsbrødre har i forbindelse med lukningen af kunstnergruppen Surrends udstilling i Den Gamle By på grund af en pornografisk royal plakat udvist den største grad af hykleri ved enten at være helt tavse om sagen eller ved at støtte lukningen, skriver Surrend.

Ikke reel ytringsfrihed i Danmark

Surrend har ellers siden 2005 støttet Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, men efter de seneste ugers begivenheder, har kunstnerne skiftet mening.

- Vi mener, at det var en stor fejl at trykke Jyllands-Postens tegninger, fordi vores sag har vist, at der ikke er reel ytringsfrihed i Danmark. Den gælder kun, når man gør grin med et muslimsk mindre tal, siger Jan Egesborg og Pia Bertelsen fra Surrend.

- Hvis man gør grin med magten eller de kongelige, får man sin udstilling aflyst.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk