Skuespiller Tom Holland slænger sig ved siden af den verdenskendte rapper Nicki Minaj i en sofa. De er begge iført pink velour-sæt. Og de er midt i en nabokonflikt, som blandt andet involverer en anden verdenskendt rapper - Stormzy.
Lyder det bizart? Det er måske, fordi det er plottet i en ny tv-serie og ikke virkeligheden.
Hvad der gør det endnu mere bizart er, at hverken Tom Holland, Nicki Minaj eller Stormzy rent faktisk spiller med i serien, Deep Fake Neighbour Wars. Selvom det grangiveligt ser sådan ud, når man ser traileren fra britiske ITV, der viser serien på sin streamingtjeneste ITVX fra i dag.
I stedet er de tre kendisser og alle de andre karakterer på den stjernespækkede rolleliste kommet med i serien ved brug af deep fake teknologi.
Deres ansigter er altså på en virkelighedstro måde blevet sat ind på andre skuespillere, så det ligner, at også både Greta Thunberg og Matthew Mcconaughey spiller med i en serie, de i virkeligheden ikke er en del af.
Ifølge ITV er den slags serie et nybrud. Den britiske tv-station oplyser, at det med serien er første gang, at deep fake bliver brugt til at lave et længere serieformat.
Serien har trukket overskrifter i en stribe internationale medier på grund af brugen af deep fake-teknologien, der ifølge skaberne bruges som et humoristisk greb.
Alle de celebre karakterer er vist som ganske almindelige mennesker. Sangerinden Adele har fleece på, mens superstjerne, it-girl, mangemilliarder Kim Kardashian står iført, hvad der ligner, en buschauffør-skjorte, slips og en gul trafikvest.
Samtidig har seriens kendte karakterer noget så almindeligt som nabokonflikter.
Hvad laver Tom Holland i den her serie?
Nogle af karaktererne er "uhyggeligt overbevisende", mens andre "synes at være blevet tabt et par gange på fabriksgulvet", som det britiske medie The Independents tv-redaktør, Ellie Harrison udtrykker det.
Før episodens begyndelse bliver det deklareret, at der er tale om deep fake og ikke virkeligheden, men skulle man ved et tilfælde få begyndt midt i en episode uden forudgående kendskab til serien, vil man undre sig gevaldigt, skriver The Guardians film- og tv-skribent Stuart Heritage.
- Fald ind i en episode ved et uheld, og du vil være nødt til at bruge et minut eller to på at spekulere over, hvorfor pokker multimillionær-filmsuperhelt Tom Holland har besluttet at dandere den på et ITV-sketchshow, skriver Heritage.
Netop den tvivl gør, at nyheden om en hel tv-serie baseret på deep fake-teknologien får forperson for Medierådet for børn og unge og advokat med speciale i digitale krænkelser, Miriam Michaelsen, til at rynke brynene.
Hun vurderer, at serien befinder sig i en klar gråzone, fordi den kan være med til at blåstemple deep fakes og identitetstyveri, særligt hvis skuespillerne ikke har givet samtykke til at deres identitet og ansigt anvendes.
Det fremgår ikke af omtale af serien, hvorvidt det er tilfældet.
- Vi har allerede med den nuværende alment tilgængelige teknologi udfordringer med misinformation, fake news og deep fakes, siger hun.
- Særligt er der nogle meget alvorlige straffesager, hvor der produceres fake nudes og deep fakes af andre ved brug af den teknologi, hvor det har voldsomme konsekvenser for de afbillede.
Det er vildledende og det er som udgangspunkt ulovligt at lave deep fake-videoer af andre uden samtykke eller at udgive sig for at være dem, forklarer Miriam Michaelsen.
- En serie som denne kan være med til at legitimere netop den slags, siger hun.
Det bliver en gråzone i det her tilfælde, fordi der er tale om en form for satire. Og her er rammerne for, hvad man må ret vide.
- Man kan gøre meget i satirens navn. Men det er vigtigt, at det er tydeligt for seeren, at det ikke er ægte - særligt fordi det digitale univers i højere og højere grad bliver fyldt med misinformation og misbrug af den her teknologi, siger hun.
Trods teknolgi kræver det en vellignende krop
Selvom det er et nybrud, overrasker det ikke Anders Kofod-Petersen, at der nu kommer en hel tv-serie med karakterer, der er manipuleret med deep fake-teknologi. Han er professor med speciale i kunstig intelligens på Norwegian University of Science and Technology i Trondheim.
- Når man ser på kvaliteten af deep fake-produktioner i dag, ligger det lige for at bruge teknologien til den slags også, siger han.
Hvis man skal lave meget vellignende gengivelser af personer, er det ikke nok, at man med en computer bare kan lave et ansigt, der ligner, forklarer professoren. Det kræver også en lignende krop, man kan sætte ansigtet på, ligesom mimik og stemme skal efterlignes.
Både mimik og stemme kan teknologien dog tage sig af, hvis man har en tilstrækkelig mængde video og lydmateriale, som man kan fodre computeren med, så den selv kan generere nyt materiale, der ligner til forveksling.
En vellignende krop kræver til gengæld et fysisk menneske, der ligner og kan spille personens legeme.
- Du kunne i teorien godt lægge Tom Cruises ansigt ovenpå mig og få det til at ligne. Men så ville nogen nok tænke: Det er da voldsomt, som Tom Cruise har spist på det seneste, siger Anders Kofod-Petersen og griner.
- Det vil fungere fint, men jo tættere du er på originalen jo bedre, siger han.
I tv-serien Deep Fake Neighbour Wars er det andre - mindre kendte - skuespillere, der lægger krop til og spiller Holland, Minaj, McConaughey og de andre megastjerner.
Og det har ikke været uden udfordringer. Hos The Guardian, der har besøgt producenten, fortæller en af skuespillerne, Katia Kvinge, at hun ikke kan dreje ansigtet og eksempelvis få øjenkontakt med en af sine medspillere, fordi hvis hun drejer hovedet for meget, kan teknologien ikke følge med.
- Jeg var til en audition (til et andet skuespiljob, red.), efter at vi var færdige med at filme, hvor jeg var sådan: Åh! Jeg må godt dreje hovedet!
Der er altså stadig et stykke vej at gå, før Katia Kvinge og andre ved hjælp af teknologi kan blive til Nicki Minaj, Greta Thunberg eller en helt tredje.
Hvordan får man egentlig øje på, om noget er deep fake eller ægte? Det giver DR's P3 Essensen dig svaret på her.