Nye tal: Felix' spring stjal Forbrydelsens seere

Da vovehalsen Felix Baumgartner sprang fra 39 kilometers højde søndag aften, havde Forbrydelsen markant færre seere, end den populære dramaserie plejer at have.

Forbrydelsen mistede næsten 150.000 seere, fordi folk hellere ville se Felix' spring fra 39 kilometers højde. (© DR)

Da vovehalsen Felix Baumgartner søndag aften dansk tid sprang fra 39 kilometers højde og brød lydmuren, måtte Sarah Lund og dramaserien Forbrydelsen se sig slået tilbage. For seertallene taler sit klare sprog: Da Felix slog verdensrekord, stjal han seere fra DRs dramaserie Forbrydelsen.

Forbrydelsen havde nemlig omkring 140.000 færre seere, end den populære dramaserie plejer at have.

- Man kan tydeligt se, at seertallene stiger på Forbrydelsen i minutterne efter, at Felix har sprunget, forklarer Signe Ulstrup Villumsen fra DR Medieforskning.

Helt ekstraordinære tal

Den 43-årige helikopterpilots vanvittige mission er gået verden rundt. På YouTube fulgte tæt på otte millioner mennesker vovehalsens rekordforsøg. Og de fleste netmedier bragte også live-signalet, der fulgte vovehalsens 39 kilometers spring mod jorden.

Og på TV2 News, der viste Felix' spring live steg seertallene og satte næsten rekord. I minutterne under hoppet fulgte rundt regnet 600.000 seere med på TV 2 News.

- Det er helt ekstraordinære høje tal for TV 2 News. Det er ikke rekord, men det er langt, langt flere seere, end kanalen normalt har. Tallene viser faktisk, at TV 2 News under hoppet har mere end dobbelt så mange seere som TV 2s hovedkanal - det sker vist yderst sjældent, siger Signe Ulstrup Villumsen.

Seerne vendte tilbage efter spring

Forbrydelsen havde i sidste uge omkring 1,5 million seere, men under det første kvarter valgte omkring 300.000 af dem Forbrydelsen fra - formentlig for at se Felix springe.

- Í minutterne efter Felix' spring kunne man tydeligt se seertallene på Forbrydelsen stige. Der kom omkring 200.000 flere seere til, forklarer Signe Ulstrup Villumsen.

Og mod slutningen af Forbrydelsen fulgte over 1,6 million seere med.

Men selv tallene er høje, er det ikke så overraskende, at Felix Baumgartners spring trak så mange seere, mener medieforskeren.

- Når det er en så stor og anderledes event, der er blevet omtalt så meget, er det klart, at danskerne gerne vil se det, siger Signe Ulstrup Villumsen.

Flere så Felix på nettet

Hun understreger, at der ikke var flere, der så Felix springe på TV 2 News end der var seere, som fulgte med i Forbrydelsen. Men der var også mange, som fulgte med på nettet. Alene dr.dk havde 25 procent flere brugere end i samme tidsrum de foregående søndage.

- Videoen har været spredt ud på hele nettet, og det har vi ikke tal for, men at den alene har trukket så meget på dr.dk, viser, at det har været en ret stor begivenhed, siger medieforsker Uffe Svenningsen, der holder øje med dr.dk's brugertal.

Han tilføjer, at videoen også har været delt på de sociale medier, og at mange derfor har set den der.

Flere verdensrekorder

Felix Baumgartner skulle have sprunget allerede tirsdag og onsdag i sidste uge, men vejrforholdene gjorde, at han måtte udsætte det til søndag aften dansk tid.

I springet satte han verdensrekord i højeste bemandede ballonflyvning, højeste hastighed under frit fald, udspring fra størst højde samt længste frie fald. Han nåede under springet en hastighed på 1342,8 kilometer i timen.

FacebookTwitter