Nyt digitalt medie vil rydde op i nyhederne

Mandag gik det nye digitale medie Zetland i luften. Det udgiver dagligt mellem to og fem artikler.

Zetland er en digital avis for nysgerrige mennesker, der ønsker at forstå den verden, de er en del af. Mediet fortæller udelukkende om tidens vigtigste begivenheder og strømninger.

Sådan lyder Zetlands egen beskrivelse af det nye medie, som mandag gik i luften. Det er en relancering af det Zetland, der for fire år siden begyndte at udgive såkaldte singler, som er lange fortællinger.

Nu vil Zetland udgive historier hver dag. Historier som skal skære igennem nyhedsstøjen, forklarer ansvarshavende chefredaktør Lea Korsgaard.

- Vi henvender os til alle nysgerrige danskere, som ser en værdi i at være en samfundsoplyst borger, men som sommetider kan føle, at de har så travl en hverdag, at det kan være svært at finde rundt i informationshavet og finde frem til lige præcis det, de har brug for at vide.

Ifølge Lea Korsgaard har Zetland opdaget et behov hos moderne medieforbrugere - nemlig at rydde op i nyhederne ved at få nogle til sortere i, hvad man behøver at læse, og hvad man ikke behøver at læse.

Og det, som er særligt unikt ved Zetland, er, at mediet i langt højere grad end mange andre medier vil inddrage dets læsere i journalistikken, forklarer Lea Korsgaard.

/Ritzau

Nyhedsbrev TAG DR.DK KULTUR MED DIG

Få seneste anmeldelser og indblik i musik, film, bøger og kunst - hver torsdag.

Vis alle nyhedsbreve