Nyt quizprogram om pinligheder

Nyt DR-quizprogram får unge til at afsløre deres pinlige historier om sex og kælighed. Vært Iben Maria Zeuthen har selv pinlige minder i bagagen.

I dag klokken 13.10 starter "Hjerteflimmer - pigerne mod drengene", et nyt quizprogram for unge på DR1 om sex og kærlighed. Til at styre løjerne er værtinden Iben Maria Zeuthen, der i forvejen er kendt fra radioprogrammet "Mondo" på P3.

Fremover vil seerne kunne høre en masse pinlige anekdoter fra de unge deltagere, men hvad med Iben Maria Zeuthens egne pinligheder? Dr.dk kræver svar og lad os starte med at kaste os ud i én af dem:

Faldt i søvn på date

- Altså, jeg var blevet inviteret på date på spillestedet og natklubben Vega. Det var noget musik med kunstner-grafisk diasshow. Det var rimeligt stille og vi sad og drak en fadøl på gulvet. Pludselig tager jeg mig selv i at sove midt under "koncerten" og altså også daten. Det var ikke særligt sødt gjort.

Blev I kærester?- Nej, det gjorde vi ikke. Jeg tror faktisk ikke det blev til flere dates lige dér, for jeg tænkte ved mig selv, at hvis han var min eneste ene, så ville jeg have kunnet holde mig vågen, siger Iben Maria Zeuthen.

Den svenske sømand

Har du andre gode kærlighedshistorier fra dit eget liv?- Ja, altså mine veninder og jeg har altid haft for vane at navngive de forskellige flammer: Således blev "Den svenske sømand" skabt. Jeg var ude og gå en lang tur en sommeraften, oppe ved min families sommerhus i sommeren mellem 2.g og 3.g. Nede ved havnen lå der en stor sejlbåd, og det viste sig, at det var en svensk velhavende familie, der ejede den.

De var sejlet fra Sverige til Sydsjælland for at besøge Iben Maria Zeuthens familie, som de åbenbart kendte.

- Ombord var, hvad der senere skulle vise sig at være "Den svenske sømand". I løbet af den aften spiste min familie og jeg aftensmad på båden, og sejlede rundt med dem, og han lærte mig at styre et sejl, eller hvad pokker man nu gør. Jeg har aldrig haft en båd eller noget fra en båd i mit hoved, men den aften syntes jeg pludselig, at hele verden var en båd.

Unge Ibens universitetsmand

Svenskerne og "Den svenske sømand" sejlede hjem igen næste morgen, men den unge Iben gav ikke op:

- Jeg fandt ham på de hvide sider, og sendte ham en lap papir, hvor der stod, at jeg tænkte på ham hele tiden. Det var lidt modigt, eftersom han var 29 år og underviste på et universitet og skrev afhandlinger, og jeg var 18 og skrev dagbog. Men høflige mand, han kom til København og gik en tur med mig.

Bliv klogere på vennerne

Og det er netop historier som disse, der vil blive foldet ud i det nye DR-program.

- Deltagerne kommer på banen med deres historier fra det virkelige liv. Og så skal ens klassekammerater gætte noget omkring historien, og således hverve point. Så man bliver enten klogere på sine venner, eller får sig en god griner ved at genopleve sine egne historier.

Pointen er at have det sjovt, men også at nedbryde tabuer, siger Iben Maria Zeuthen.

"Den skæggeste tid i verden"

Hvad glæder du dig mest til ved det nye program?- Jeg glæder mig mest over at møde gymnasieeleverne. De er sådan 17-20 år. Jeg er selv 22 og gymnasietiden ligger ikke så langt tilbage. Mødet med de unge drenge og piger minder mig om den skæggeste tid i verden. Jeg synes virkeligt, at gymnasietiden var en fest. Og så er det bare nogle fantastiske unikke festheste, som tropper op med godt humør, og spraglede personligheder.

Er du ikke nervøs for at de unge kommer til at sige noget, som de i virkeligheden fortryder. Det er jo på nationalt tv? - Det var jeg i starten, men efter at have mødt dem vil jeg sige, at nej, det er jeg faktisk ikke nervøs for. De unge er virkelig bevidste om, at det, de siger, kommer ud til Danmark. Når de kommer til noget de ikke vil sige, siger de "det her vil jeg faktisk ikke have, at alle i Danmark skal høre". Så dén problematik er jeg ikke nervøs for.

Klammo fodvorter over det hele

Vi slutter af med en sidste pinlig historie fra tv-værtens eget liv.

- Ja, men så skal vi 2 år tilbage til Roskilde Festival. Det var sindssygt dårligt muddervejr. Der var mudder til op over knæene. Mine gummistøvler rakte ikke. Drengene var handysmarte, og fiksede nogle sorte affaldssække til mine fødder, og gaffa'ede dem fast øverst på lårene.

Måske en smart løsning, men ikke på længere sigt:

- Sagen var bare, at jeg ikke kunne få dem af om natten, så jeg tog konsekvensen og beholdte dem på hele ugen. Sidste dag sad de stadig fast og jeg måtte få dem skåret af nede hos samaritterne. Og det var flotte samaritter. Og det viste sig så selvfølgelig, at der var kommet blomkålsagtige klammo-fodvorter over det hele. Så det var nederen at ligge der og prøve at være en frækling.

Se "Hjerteflimmer - pigerne mod drengene" kl. 13.10 på DR1, hvor ordet er drengenes og pigernes. Derudover vil Julie Ølgaard og Felix Smith være de første kendte, man kan møde i programmet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk