'Nytårsbagedysten' ramt af kaos: Overraskende vinderpar 'tvunget' sammen i sidste øjeblik

- Hvad var chancen lige for det, lyder det fra årets vindere.

Her ses holdet fra årets 'Nytårsbagedyst' – dog måtte de undvære Jakob og Gitte, der begge blev ramt af corona i sidste øjeblik. Det skabte visse udfordringer og resulterede i en helt særlig, spontan beslutning. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Spoiler-advarsel: I denne artikel afsløres vinderne af 'Den store nytårsbagedyst'. Hvis du vil se programmet, inden du læser videre, så hop over på DRTV.

Tv-teltet var hejst, forklæderne lå klar, og ingredienserne var stillet frem.

Alligevel var intet, som det plejede at være op til årets udgave af 'Den store nytårsbagedyst', hvor de ti deltagere fra 2021-sæsonen af 'Bagedysten' skulle dyste i par.

For første gang nogensinde måtte to deltagere nemlig vinke farvel til hver deres makker, sløjfe deres planlagte bagværk og sadle om, kort før Timm Vladimir skulle sige "klar, parat, bag!".

Det hektiske forløb startede, da Anelise Dahlstrøm Severinsen fik et opkald fra sin makker, Jakob Volke, aftenen inden, programmet skulle optages.

Han var blevet syg med corona og måtte aflyse, fortalte han. Så da Anelise mødtes med tv-holdet, var hun allerede indstillet på at stå alene i køkkenet – over for de andre deltagere, der alle var på tomandshold.

- Jeg fik at vide af redaktøren, at holdet havde fuld tillid til, at jeg kunne gøre det alene – så jeg tænkte: "Okay, jeg går solo". Så jeg var faktisk klar på at køre hele baduljen alene og bare have det sjovt med det, siger hun.

Sæþór Kristínsson vandt tidligere i år 'Den store bagedyst'. I 'Nytårsbagedysten' havde han Tilde Wexøe Munkholm som makker, og de to fik da også masser af ros af dommerne for deres kreationer. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Ramt af en fælles revanchelyst

Men én ulykke kommer som bekendt sjældent alene.

Da Frederik Haun vågnede op på dagen for tv-optagelserne, troede han, at han skulle lave nytårsbagværk sammen med makkeren Gitte Bidstrup Østergaard – men så fik han besked om, at hun også var blevet smittet med corona.

Han havde ellers gået og glædet sig til at lægge den gamle 'Bagedyst'-stress på hylden sammen med Gitte og i stedet tage det hele mere afslappet denne gang. Faktisk var det en af grundene til, at han sagde ja til at være med.

- Af natur er Gitte ikke lige så konkurrencemindet som mig, så vi havde planlagt bare at hygge os, for jeg havde det faktisk lidt stramt med at skulle stresse i teltet igen. Så da hun aflyste, tænkte jeg: "Åh nej, bare jeg ikke skal lave det alene."

Derfor spurgte Frederik med det samme – og med tv-holdets velsignelse – om Anelise ikke ville være makker med ham, når de nu begge stod alene.

- Det var faktisk held i uheld, at Anelise også stod uden makker, siger Frederik, der var lykkelig over Anelises ja.

Slagplan lagt i sminkerummet

Og så gik det ellers hurtigt.

På bare en time – mens de blev sminket – fik Anelise og Frederik justeret deres opskrifter, så de kunne gå ind i bageteltet med en fælles slagplan.

- Vi har kæmpestor respekt for hinanden, og hvad vi hver især kan. Vi fandt ud af, at vi kunne arbejde rigtig godt sammen – det vidste vi jo ikke på forhånd, siger Frederik om det spontane samarbejde med Anelise. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)

Og sådan gik det altså til, at Anelise og Frederik blev til "Team Revanche", som Anelise hurtigt døbte deres hold.

For i årets udgave 'Den store bagedyst' var det netop Anelise og Frederik, der i finalen måtte se sig slået af Sæþór Kristínsson, og derfor var der nu pludselig en boblende sejrslyst i de to finalister.

- Jeg gik fra ikke at vide, om jeg skulle stå alene, til pludselig at få en revanchelyst med Anelise. Det blev meget konkurrencemindet igen, hvilket jeg ellers gerne ville være foruden, men nu havde vi to reelt set en chance for at gå hele vejen, fortæller Frederik.

- Under hele 'Nytårsbagedysten' havde jeg en følelse af, at det var vores tur til at vinde, supplerer Anelise.

Et overraskende vinderpar

Og Team Revanche formåede da også at gå hele vejen.

For selvom Anelise og Frederik hverken havde øvet deres bagværk sammen eller nået at tale ret meget om det hele inden tv-optagelserne, endte det godt.

Endda så godt, at de to nye makkere efter et vellykket mesterværk med Anelises smage og Frederiks chokoladepynt blev udråbt som vinderne af 'Den store nytårsbagedyst'.

- Det var et fantastisk samarbejde! Og det var Team Revanche, der fik lov til at vise, at vi også har det, der skal til for at vinde en bagedyst. Og fordi det hele havde været så kaotisk op til, blev sejren faktisk endnu federe, siger Anelise.

Frederik er selvsagt også superglad, som han selv beskriver det.

- Nogle gange er der måske bare noget, der hedder skæbnen. Det var i hvert fald så vildt, at det lige var os to, der endte med at stå som vindere. Jeg mener, vi var jo slet ikke et hold til at starte med, så hvad var chancen lige for det?!

Anelise og Frederik med deres vindertrofæer efter nogle hektiske dage i 'Bagedyst'-teltet. (Foto: Agnete Schlichtkrull © DR)