Øgendahl om komikerpris: Det tog pusten fra mig

Til søndagens Zulu Comedy Awards slog Mick Øgendahl rivaler som Jan Gintberg, Casper Christensen og Frank Hvam i kampen om titlen som 'Danmarks sjoveste'.

I søndags blev Mick Øgendahl udråbt til at være Danmarks sjoveste mand. (Foto: DR © Type 1)

Mick Øgendahl er kendt for sin platte, selvudleverende humor i velbesøgte one man-shows og for adskillige roller i filmkomedier og tv-julekalendere.

Nu kan han kalde sig Årets Komiker.

- Det tog pusten fra mig

Den efterhånden erfarne komiker modtog prisen i Operaen i København søndag aften.

- Jeg troede faktisk ikke, jeg ville være så overvældet, men lige dér tog det pusten fra mig, fortalte en glad Øgendahl til Ritzau.

Det er Zulus seere og netbrugere, der har stemt og udpeget den 39-årige falstring som årets sjoveste komiker for showet "SPAS", som han turnerer med frem til slutningen af november.

De andre nominerede i kategorien var Bodil Jørgensen for "Han, Hun, Vov & Pelsen Vender Tilbage", Jan Gintberg for "I Luv Jan", Lasse Rimmer for "Komiker", samt Casper & Frank for "Nu som Mennesker".

Talentpris til Rasmus Olsen

Udover prisen som årets komiker, blev der ved søndagens show også kåret årets talent.

Läkerol Talentprisen på 100.000 kroner blev uddelt til komikeren Rasmus Olsen.

- Med en unik sans for den mindste detalje i den skøreste bagatel kører hans show fra fejlopererede pirater over ovnbagt sushi til dårlig service overfor narkosmuglere. Intet er for småt til, at Rasmus kan gøre det sjovt, hedder det på festivalens hjemmeside.

Nu skal der optrædes

Den unge talent var ellers en af de første nye komikere, som TV2 Zulu har udklækket i deres komiker-program Comedy Fight Club, men har efter sin deltagelse ikke optrådt særlig meget.

- Det skal jeg helt sikkert ændre på nu. Nu vil jeg ud på scenen og selv levere mit materiale, så flere mennesker kan lære mig at kende, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Facebook
Twitter