Økseuheld sender første par ud af Alene i vildmarken: 'Det var et satans grimt snit'

Far og søn måtte udgå fra 'Alene i vildmarken' efter et blodigt uheld – men de er klar til nye eventyr.

62-årige Carl Jørgensen og 21-årige Mark Nielsen kommer fra Ribe. (© United Production)

Én forkert bevægelse.

Så lidt skal der til, før man ryger ud af DR-programmet 'Alene i vildmarken' – i hvert fald når man har en skarp økse i hånden.

Det oplevede en af årets deltagere, Mark Nielsen, på egen tommelfinger.

Han ville spidse en gren med sin økse, men ramte forbi – så i stedet for at slå en flig af grenen, hakkede han hul i fingeren.

Blodet drev fra Marks tommelfinger i andet afsnit af 'Alene i vildmarken'. (© United Production)

- Det var et satans til grimt snit, det der, konstaterede hans far og partner i vildmarken, Carl Jørgensen, mens blodet fossede ud af fingeren.

Lægehjælpen kom, og makkerparret blev slukørede sendt hjem efter kun fem dage i vildmarken.

Men hvordan går det egentlig med Marks tommelfinger? Fik makkerparret alligevel noget ud af turen, selvom den blev kortere end ventet? Og har far-søn-duoen planer om at tage revanche på egen hånd?

Det har vi spurgt Mark Nielsen om.

'Det ville have været ret træls, hvis jeg havde mistet en finger'

Mark blev straks sejlet væk fra habitatet for at få syet sin finger. Men han slap uden det helt store indgreb og kunne nøjes med tre sting.

- Så det var ikke det vilde, som han siger.

- Det er en vældig stor flænge, så den skal sys, konstaterede lægen, da hun så Marks finger. (© United Production)

Selvom tre sting måske ikke ligefrem er en rekordstor syning, er uheldet ikke noget at kimse ad – fingeren er stadig den dag i dag følelsesløs der, hvor øksen ramte.

Men Mark er glad for, at han trods alt slap så billigt, som han gjorde. For øksen var knivskarp, og det kunne nemt være gået helt galt.

- Hvis det havde været et kraftigere sving med øksen, kunne jeg have hugget fingeren af eller fået endnu værre gener, siger han.

- Det er megatrist, at vi skal hjem. Vi har snakket om mange flere ting, vi gerne vil lave, men det kommer vi jo ikke til nu, sagde en slukøret Mark på båden på vej væk fra habitatet. (© United Production)

Og det ville have haft store konsekvenser. Særligt for Mark, der er tømrerlærling, og som derfor lever af at arbejde med sine hænder. Som han selv formulerer det:

- Det ville have været ret træls, hvis jeg havde mistet en finger. Så ville jeg have svært ved at fiske og alle de andre dagligdagsting.

Men Mark slap altså med skrækken. Og det samme gjorde hans far, som bekymret sad tilbage i vildmarken, mens Mark fik syet fingeren sammen.

- Jeg kan overhovedet ikke blive sur på Mark, fordi han snitter sig med øksen. Det skal man ikke bebrejde ham. Jeg er bare glad for, at der ikke skete mere, sagde Carl umiddelbart efter uheldet. (© United Production)

Netop far-søn-relationen var noget af det, makkerparret gerne ville arbejde på i vildmarken. Carl og Mark ville gerne komme tættere på hinanden – og det var planen, at Mark skulle træde i karakter og tage styringen.

Ikke længere en knægt

Men hvordan gik det så med de målsætninger?

Det korte svar er: godt.

Mark fortæller, at de to har fået et tættere bånd efter deres 'Alene i vildmarken'-deltagelse.

De er blevet bedre til at kommunikere med hinanden, og Mark tror, turen har givet hans far en åbenbaring.

- Han har indset, at jeg er blevet voksen. At jeg ikke er en knægt længere.

Og så har turen givet makkerparret en større accept af, at selvom de er af samme kød og blod, behøver de ikke have samme holdning til alting.

- Tidligere har jeg ofte sagt "ja", selvom det ikke var det, jeg mente. Nu siger jeg, hvad jeg mener. Nu ved vi, at vi har forskellige holdninger, siger Mark.

Og faktisk tyder meget på, at vildmarksoplevelsen har fået en langvarig effekt på deres forhold.

- Efter min far og jeg har været med på den tur, har vi fået et tættere bånd. Vi snakker meget oftere sammen nu.

Duoen fik flere åbenbaringer i vildmarken. Dette stillbillede indkapsler det øjeblik, det går op for Mark, at han ligner Lille Per. (© United Production)

Vil fange hajer

Derfor har far-søn-makkerparret allerede nye eventyr i kikkerten. Mark fortæller, at de har store planer for sommeren.

De involverer blandt andet overnatninger på stranden – og så vil de gerne på fisketure sammen.

Og hvad angår fisketurene, er der ganske rigtigt tale om "store planer". For duoen nøjes ikke med at køre ud til en put & take-sø eller kaste snøren i fra havnekajen.

Nej, far og søn har planer om at fange sildehajer fra Carls egen jagtbåd.

- Vi vil sejle cirka 25 kilometer ud for Esbjerg Havn. Der er der sandsynlighed for at kunne fange hajer, fortæller Mark og uddyber, at de planlægger at sætte hajerne fri igen, når de har fanget dem. Såkaldt catch and release-fiskeri.

For far-søn-duoen lever efter en filosofi om, at man ikke skal tage mere fra naturen, end man har brug for.

Men selvom de ikke har i sinde at sætte tænderne i rovdyret, håber de, at der kommer haj på krogen.

- Vi har ikke prøvet at fange hajer før, så det kunne være sjovt.