Ørnen og Unge Andersen fik en Emmy

DRs dramaserie Ørnen er blevet hædret med verdens fornemste tv-pris, Emmy, i New York. Også Nordisk Film og DRs Unge Andersen fik en Emmy.

DR's dramaserie Ørnen er blevet hædret med verdens mest fornemme tv-pris, Emmy, i New York.

Emmy bliver uddelt af The International Academy of Television & Arts, som er den største internationale sammenslutning af tv-stationer, og Ørnen fik prisen som verdens bedste udenlandske dramaserie.

Det er tredje gang, at DR får en Emmy og anden gang, at forfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe står bag en Emmy-belønnet tv-serie.

- Med sit internationale tilsnit og sine gode historier, har Ørnen dét, der skal til, for at interessere og fascinere et publikum uden for Danmarks grænser. Det, tror jeg, ligger til grund for, at DR har fået Emmy'en, som vi alle kan være stolte af, udtaler DRs programdirektør Lars Vesterløkke.

"Surrealistisk og fantastisk", kaldte Jens Albinus (t.v.) det at f? en Emmy. Han og Marina Bouras (m.f.) spiller to af hovedrollerne i ?rnen.

De rigtige forfattere er i hus

Det var også Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der stod bag 'Rejseholdet', som vandt DRs første Emmy i 2002. Året efter vandt DR med 'Nikolaj og Julie'. Til gengæld måtte 'Krøniken' gå tomhændet hjem i 2004.

- Vi er glade og superstolte over at få Emmy'er i DR, og det er et bevis på, at vi har haft fat i de rigtige forfattere og har haft et godt samarbejde med den danske filmbranche, siger DRs tv-direktør Lars Grarup.

Udover en Emmy til "Ørnen" modtog Nordisk Film og DR's "Unge Andersen" en Emmy i kategorien bedste udenlandske tv-miniserie.

'Unge Andersen' er allerede solgt til 20 lande. Med en Emmy i hånden håber DR på, at endnu flere vil købe serien.

Lettere at få udlandets opmærksomhed med en Emmy

Lene Nedergaard, der er programkoordinator i DRs Drama afdeling, mener ikke, at man kan sætte et præcist tal på, hvor meget en Emmy har betydet for de forrige vindere, "Rejseholdet" og "Nikolaj og Julie".

Alligevel er der ingen tvivl, om prisen har en betydning, siger hun.

- For hver gang vi vinder en Emmy til Danmark, vokser forventningerne fra de udenlandske producenter. Det betyder, at det bliver lettere for os at få opmærksomhed i udlandet. Vi bliver ikke liggende længst nede i bunken, siger Lene Nedergaard til DR Nyheder Online.

ExternalContent