Øst for Paradis klar med redningsplan

Ny lyd og lækker indretning skal redde Århus-biografen Øst for Paradis fra lukning. Både publikum og filmudlejere kan lide, når omgivelserne er i orden. Derfor bliver biografens fire salen nu renoveret.

Den lukningstruede biograf Øst for Paradis i Århus har lagt planer for hvordan den skal klare skærene fremover. Og den står på renovering.

Når folk går i biografen vil de gerne sidde i et ordentligt sæde. Lærredet skal være stort og lyden god. Filmudlejerne foretrækker også biografer, som yder filmene fuld retfærdighed og giver publikum en behagelig oplevelse. De krav kan Øst for Paradis ikke leve op til i dag. Derfor har de fået stadig sværere ved at få film og publikum har foretrukket andre biografer.

Af den omfattende plan fremgår det, at biografen regner med at kunne øge sit billetsalg betragteligt over de kommende år. Det skriver Århus Stiftstidende.

Regning delt i tre

Renoveringen af Øst for Paradis indebærer at de fire sale får nye stole, ny ventilation og nye salgsopbygninger. Desuden kan publikum se frem til nye lærreder, ny optik og andre tekniske forbedringer. Fremover skal det også være muligt at købe og bestille billetter på nettet.

Renoveringen vil løbe op i en samlet regning på to millioner kroner, som ejerne Ole Bjørn Christensen og Uffe Sloth Andersen forventer delt mellem dem selv, kommunen og filminstituttet.

Det er udsigten til fra årsskiftet at miste 600.000 kroner i tilskud fra kommunen og Det Danske Filminstitut (DFI) at Øst for Paradis to ejere, Ole Bjørn Christensen og Uffe Sloth Andersen, har udarbejdet plan. Den sigter på at redde biografen ud af det økonomiske morads i løbet af tre år.

Plan positivt modtaget

Kulturrådmand i Århus Flemming Knudsen (S) der tidligere har udtalt, at han havde svært ved at se en fremtid for biografen på den nuværende adresse og med den nuværende ledelse, har endnu ikke nærlæst planen. Han siger dog, at biografens økonomiske udspil ikke lyder urealistisk, men at det bliver meget svært at finde pengene

Det Danske Filminstitut kalder planen god og fremadrettet, men ser nu frem til, at visionerne bliver udmøntet i en egentlig ansøgning, der forholder sig til finansiering og budgetter.

Øst for Paradis, der i år har udsigt til et underskud i omegnen af 800.000 kroner på driften, er allerede på jagt efter de cirka 700.000 kroner, som de selv forventer at skulle skyde i renoveringen. Og de kan regne med hjælp fra hele to støttegrupper, der blandt andet vil iværksætte en støtteindsamling.

Facebook
Twitter