Øvede sig i døgndrift på sprog og piano

Mads Mikkelsen tilbragte en måned i Paris, hvor han øvede sig på fransk, russisk og piano i døgndrift. Det skulle han kunne i rollen som Igor Stravinsky.

I rollen som Igor Stravinsky skulle Mads Mikkelsen tale både fransk og russisk, og han skulle kunne spille piano.

Derfor sad han i Paris i en måned med høretelefoner på og øvede sig, så han var ved at blive sindssyg.

Mads Mikkelsen spiller hovedrollen i den franske film "Coco Chanel og Igor Stravinsky", som vises som afslutningsfilm ved Cannes filmfestivalen i aften. Og han har brugt lang tid på at sætte sig ind i rollen.

Kvinden skal kun føde

- Jeg han ikke forholde mig til, hvor meget det betyder, at filmen vises som afslutningsfilm, men jeg håber, at folk kan lide den, og at den bliver godt modtaget, siger Mads Mikkelsen til DR's kulturredaktør Niels Frid.

- Igor Stravinsky var meget mandschauvinistisk, chef i sit eget liv og et familiemenneske. Han mente at kvinden kun skulle føde, så det var meget overrumplende og faretruende, da han blev så forelsket i Coco Chanel, som var det stik modsatte, nemlig en moderne forretningskvinde, siger Mads Mikkelsen.

I filmen er der flere elskovsscener, men det ser Mads Mikkelsen ikke som det store problem.

Gik målrettet efter Mikkelsen

- Det er ikke så svært, hvis man opstiller nogle regler. Desuden er det sværere for kvinden, fordi kameraerne ofte er mere fokuserede på hendes krop, siger han.

Instruktøren Jan Kounen er gået målrettet efter at få Mads Mikkelsen til rollen. Han har set mange af de danske film Mikkelsen har medvirket i, og siger, at franske instruktører er meget interesseret i ham.