Olsen-Banden genopstår i 3D

Den første danske 3D-film bliver med Egon, Benny og Kjeld i hovedrollerne. Animationsfilmen "Olsen-Banden på de bonede gulve" har premiere til efteråret.

Landets vel nok mest populære trio, Olsen Banden, de er mere folkelig end både Linje 3 og De Nattergale til sammen, genopstår ikke bare i en animeret udgave. Men også i 3D.

Til oktober har den første danske 3D-film premiere og det er med de tre kumpnaer, Egon, Benny og Kjeld i hovedrollerne

- Det er en stor glæde, at den første danske animationsfilm i 3D netop bliver med vores allesammens Olsen-Banden, siger Jan Lehmann, direktør i Nordisk Film Biografdistribution, til Ritzau.

Nye stemmer til de kendte medlemmer

Det eneste tilbageværende medlem af den folkekære røverbande, Morten Grunwald, der i sin tid spillede Benny, skal ikke lægge stemme til filmen. I stedet har Nordisk Film hevet en række nye danske skuespillere og komikere ind.

Egon Olsens stemme udfyldes af Martin Buch, der af de fleste er kendt som über-snobben fra Vedbæk. Nikolaj Kopernikus lægger stemme til Benny, og komikeren Esben Pretzman tager sig af Kjelds bekymrede røst. Annette Heick har fået æren af at leve op til Kirsten Walther, der gjorde så meget ved den rødhårede rappenskralde Yvonne.

Lige til højrebenet med 3D

Det er ikke første gang, at Olsen-Banden forsøger sig uden det oprindelige hold af skuespillere. Med meget varierende held har Olsen-Banden både optrådt som børn og i en musical, men ifølge Nordisk Film-direktøren er de tre røvere som skabt til opgaven i 3D.

- Olsen-Banden har altid det samme tøj på, og om der så sprænger en bombe lige ved siden af dem, kommer de aldrig til skade. De børster bare støvet af sig og fortsætter, hvor de slap, siger Jan Lehmann til Ritzau og fortsætter.

- Det ligger lige til højrebenet at animere dem, siger han.

"Olsen-Banden på de bonede gulve" instrueres af Jørgen Lerdam, som stod bag "Jungledyret Hugo", og manuskriptet er skrevet af Nikolaj Peyk, som var manden bag 90-rapgruppen "Østkyst Hustlers".