Olsen Banden-kup: Egons geniale plan stjålet fra udstilling

En tyv har været på spil midt i åbningstiden og stjålet Egon Olsens kupplaner fra Yvonnes stue.

Gerningsstedet var udstillingen på Nordisk Film, der markerer 50 års jubilæet for Olsen Banden. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

En udstilling på Nordisk Film om den folkekære tyvebande Olsen Banden er blevet udsat for et vaskeægte kup ved højlys dag.

Søndag klokken 12.20 slog en kvinde til midt i åbningstiden.

Efter at have betalt entré går hun videre ind i Yvonnes stue, og da hun ser, at hun er alene, snupper hun en pakke viklet ind i sejlgarn ind under jakken, hvorefter hun forlader Nordisk Film.

Det fortæller rundviser og medansvarlig for udstillingen Nicklas Smedegaard Pedersen, der beskriver gerningskvinden som "småfed og almindelig" - en klassisk beskrivelse af skurken, Bøffen, i filmene.

Den stjålne pakke er ikke en hvilken som helst pakke. Opmærksomme fans vil vide, at det er pakken, som Egon Olsen altid har under armen, når han forlader fængslet.

Pakken indeholder altid Olsen Bandens næste plan, som Egon Olsen udfolder for Benny og Keld hjemme i Yvonnes dagligstue.

Nicklas Smedegaard Pedersen fortæller, at de er chokerede over, at folk stjæler fra en udstilling, men at de også kan se det komiske i situationen.

- Det er lidt ironisk, når man laver en udstilling om en tyvebande, og der så kommer en tyv ind. Men måske kvinden er en fan, der bare mangler et kup i sit liv, siger han.

Nordisk Film har nu meldt tyveriet til politiet, og man ser gode chancer for at få pakken tilbage, da overvågningskameraer har fanget det hele.

- Nordisk film har altid en genial plan, så det er et spørgsmål om tid, før der ligger en pakke på bordet igen, siger Nicklas Smedegaard Pedersen.

FacebookTwitter