Omdiskuteret flaskekast får realitydeltager til at trække sig fra prisuddeling

Türker Alici var nomineret til Reality Awards, selvom han blev smidt ud af 'Paradise Hotel' for at kaste en vandflaske.

Türker Alici har netop trukket sig fra sin nominering til Reality Awards. Arrangøren har nu meldt ud, at Alici fjernes fra samtlige kategorier, hvor han var nomineret. (Foto: Anthon Unger © Scanpix)

Det kan have store konsekvenser at kaste en vandflaske efter et andet menneske i bedste sendetid.

Det har realitydeltageren Türker Alici fra 'Paradise Hotel' for længst måttet sande. Da han i foråret kastede en vandflaske efter en anden deltager, Sarah Dohn, betød det nemlig, at han straks blev smidt ud af programmet.

Nu har episoden fået en ny konsekvens for ham. Han har nemlig valgt at trække sig fra kategorien 'Bedste mandlige deltager' ved den kommende udgave af prisuddelingen Reality Awards, som han ellers var nomineret i.

- Jeg føler, jeg har et ansvar, jeg skal stå ved, for mine tre andre partneres skyld. Så derfor har jeg besluttet mig for – alene af den grund – at jeg trækker mig, lyder det blandt andet i en video, Türker Alici mandag har lagt op på sin Instagram.

De partnere, han henviser til, er dem, han har i donutvirksomheden Bronuts, som han til daglig står i spidsen for.

- Folk kan sige alt det, de vil om mig. Folk kan have en mening om mig. Folk må svine mig til. Folk må nærmest gøre lige, hvad de vil mod mig, uddyber han i videoen:

- Men når det begynder at gå ud over mit firma, Bronuts, så synes jeg ikke, det er så fedt længere.

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Türker Alici, der skriver på sin Instagram, at han ikke vil besvare i dag, mandag.

Türker Alici har medvirket i to sæsoner af 'Paradise Hotel' og én sæson af 'Robinson Ekspeditionen'. Det er hans deltagelse i 'Paradise Hotel' tidligere i år, der er opstået ballade om. (Foto: Janus Nielsen © Scanpix)

Kritik fra Sverige

Vandflaske-sagen er på det seneste blevet vakt til live igen i Sverige, hvor man også viser den danske udgave af 'Paradise Hotel'.

Her har den svenske journalist og influencer Johanna Bladh delt et klip fra programmet på Instagram med hashtagget #vadvisarni (hvad viser I?), fordi hun mener, at det danske program er kvindefjendsk.

Også den danske radiovært Iben Maria Zeuthen har blandet sig i debatten.

- I Danmark præmierer vi åbenbart vold mod kvinder, skriver hun på Instagram med henvisning til Türker Alicis nominering til Reality Awards, der finder sted den 15. januar 2021.

Altså den prisuddeling, som nu bliver uden Türker Alici som nomineret.

- Det er fedt at være nomineret, men det er ikke sjovt længere, lyder det i hans Instagram-opslag.

Kit Nielsen, der arrangerer Reality Awards, skriver i en sms til dr.dk, at Reality Awards "tager stor afstand fra vold":

- Türker kunne blive nomineret, fordi han lagde sig fladt ned og beklagede samtidig med, at Sarah Dohn efterfølgende forklarede, at hun ikke så det som en voldshandling og opfordrede folk til ikke at dømme ham på baggrund af episoden, skriver Kit Nielsen og uddyber:

- Set i lyset af de seneste dages udvikling – og Türkers ønske om at få annulleret sin nominering – er det derfor besluttet, at Türker fjernes fra samtlige kategorier, hvor han også var nomineret.

Sarah Dohn: ' Jeg har tilgivet ham'

Sarah Dohn, der fik vandflasken i hovedet, siger til dr.dk, at det er "fint, at han har trukket sig", selvom hun sår tvivl om baggrunden for hans beslutning.

- Han siger i videoen, at han trækker sig af hensyn til sin virksomhed, og det synes jeg siger lidt om, at han ikke helt har fanget pointen. Jeg havde håbet, at han havde taget kritikken mere til sig.

Hun understreger i samme åndedrag, at hun ikke har noget problem med Türker Alici i dag.

- Jeg synes helt klart, han har lavet noget godt reality, og der er grund til, at mange holder af ham. Men det er et problem, at det er hans medvirken i 'Paradise Hotel', han bliver nomineret for. Der er jo heller ikke nogen, der kunne finde på at nominere Frank Jensen til årets borgmester. Jeg synes, det sender et forkert signal.

Sarah Dohn gik i den seneste sæson af 'Paradise Hotel' hele vejen og blev kåret som vinder af det populære realityprogram. (Foto: Anthon Unger © Scanpix)

Du har tidligere sagt, du ikke oplevede det som en voldelig episode. Har det ændret sig?

- Jeg kan ikke bedømme, om noget er en voldsepisode eller ej. Men faktum er, at han blev smidt ud af programmet. Jeg har tilgivet ham, men det ændrer ikke på, der skete nogle ting, som i hvert fald var ubehagelige, siger Sarah Dohn og slutter:

- Jeg føler lidt, jeg har et ansvar i forhold til ikke at negligere episoden, som jeg lidt har gjort af hensyn til ham. Jeg ser ham stadig som en ven, men jeg har fået et behov for at sige fra, som jeg ikke har følt før.

Tidligere på året kom Sarah Dohn selv en tur i mediemøllen, da den danske udgave af 'Paradise Hotel' blev sendt i Norge og Sverige. Her blev hun nemlig beskyldt for at udtale sig racistisk om netop Türker Alici. Han blev dog ikke selv stødt over udtalelserne.

Türker Alici understreger i sit Instagram-opslag, at han ikke er bitter over sit valg om at trække sig fra Reality Awards.

- Jeg er ikke sur, jeg er ikke skuffet over nogen. Folk har deres meninger. Folk siger ting af en årsag, og det skal de have lov til.

Artiklen er klokken 15.36 opdateret med udtalelser fra Sarah Dohn.