Omstridt Jæger-bog spredes på nettet

Den omstridte bog Jæger - i kamp med eliten, som Politiken trykte onsdag, cirkulerer allerede på internettet på Pirate Bay og WikiLeaks.

Fogedforbud eller ej, så kan den omtridte bog, Jæger - i kamp med eliten, læses af alle med adgang til internettet.

Onsdag udgav dagbladet Politiken bogen som et særtillæg til avisen, og samme dag kunne hele bogen findes som elektronisk download på WikiLeaks og The Pirate Bay. Og det er ifølge Forsvarets presseofficer Henrik Mortensen beklageligt.

Sagsøges måske af Forsvaret

Men om Forsvaret lægger sag an mod de to internetsider, vil han endnu ikke oplyse.

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at der igangsat et initiativ på det punkt. Vi har ikke taget stilling endnu. Men vores mission er at gøre skaden så lille som mulig, fortæller Henrik Mortensen til DR Nyheder.

Wikileaks er et brugergenereret site, der er sat i verden for at beskytte systemkritikere, kommunikatører, journalister og bloggere, der står over for juridiske eller andre trusler i forbindelse med publicering.

Og her falder sagen om den tidligere jægersoldat Thomas Rahtsacks bog Jæger - i krig med eliten godt ind.

Bogen blev da også lagt online allerede onsdag klokken 17.29. Altså i mere end god tid inden, at retten har taget stilling til, om der skal nedlægges fogedforbud mod at udgvie bogen, som forsvaret ønsker det.

Fighter hele vejen

Også på The Pirate Bay, hvor man kan søge efter såvel lovlige som ulovlige filer, kan bogen findes. Ifølge Computerworld udbyder 35 brugere af hjemmesiden den til download. Dermed ser bogen allerede ud til at være i elektronisk omløb på tværs af grænser.

Men det slår ikke Forsvaret ud.

- Vi vil fighte hele vejen. Det ser vi som vores pligt. Vi mener, at bogen udgør en sikkerhedsrisiko for vores soldater, og deres sikkerhed er meget vigtig for os, siger Henrik Mortensen til DR Nyheder.