Omstridt 'Michael Jackson er uskyldig'-kampagne fjernes fra busser i London

Kampagnen kan afskrække ofre for seksuelt misbrug fra at stå frem, mener forening.

Det er billedet øverst i højre hjørne af Michael Jackson med ordet 'uskyldig' over munden, der har prydet busser i London. (Foto: YUI MOK © PA Wire/PA Images)

Transportmyndighederne i London har besluttet at fjerne en reklamekampagne på byens busser, som hævder, at Michael Jackson er uskyldig i anklagerne mod ham om seksuelt misbrug af børn.

Det skriver BBC.

Buskampagnen er kommet i kølvandet på den kontroversielle dokumentar 'Leaving Neverland', hvor James Safechuck og Wade Robson hævder, at de som børn blev seksuelt misbrugt af Michael Jackson.

Transportmyndighederne i London har blandt andet besluttet at fjerne busreklamerne, efter en forening for ofre for seksuelt misbrug har givet udtryk for 'bekymring' over busreklamerne.

- Vi har gennemgået vores holdning og besluttet at fjerne disse annoncer. Årsagen er, at de har været genstand for bekymring i offentligheden over indholdet, lyder det i en udtalelse fra Transport for London.

Michael Jackson-fans protesterede foran tv-stationen Channel 4 i London forud for visningen af den kontroversielle dokumentar 'Leaving Neverland'. (Foto: YUI MOK © PA Wire/PA Images)

Foreningen 'The Survivors Trust' mener, at kampagnen kan afskrække ofre for seksuel misbrug fra at stå frem.

- Beslutningen, om at prioritere penge over muligheden for at være neutral i sådant et følsom emne, er skuffende. En kampagne som denne er med til forstærke frygten for at stå frem blandt ofrene og er malplaceret, lyder det i en udtalelse fra foreningen 'The Survivors Trust'.

'Fakta lyver ikke. Mennesker gør'

Buskampagnen blev en realitet via en crowdfunding-kampagne med sloganet 'Fakta lyver ikke. Mennesker gør' på hjemmesiden mjinnocent.com, efter kampagnen havde indsamlet små 200.000 kroner.

- Ligesom utallige andre inden for MJ-fællesskabet og i samfundet generelt ville vi ikke tænke to gange over at vende ryggen til hans arv, hvis vi i ét sekund følte, at der var et gran af sandhed i disse hæslige beskyldninger... Der er en stor gruppe i samfundet, som tror og ved, at han er uskyldig, står der på hjemmesiden bag buskampagnen.

Ifølge BBC er det en tidligere Big Brother-deltager og Michael Jackson-superfanen Seany O'Kane, som står bag crowdfunding-kampagnen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk