Ordfører: DR bryder public service-kontrakten

DR lever ikke op til sine public service-forpligtelser, når de dropper Mordenandagten på FM-båndet, mener Kristendemokraterne. Også De Konservative er uforstående over for DRs beslutning.

DRs-bestyrelsens beslutning om at droppe Morgenandagten i FM-radioen er i direkte strid med public -service kontrakten, som blev indgået for halvanden måned siden.

Det mener politisk ordfører for Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen, der kalder DRs beslutning for en provokation.

- Jeg synes, det ligner en provokation fra DRs side, og jeg mener det er i strid med public service-kontrakten, hvor man netop understreger, at DR skal understøtte det kristne værdigrundlag. Beslutningen om at nedlægge Morgenandagten peger jo i den stik modsatte retning, siger Per Ørum Jørgensen.

Kulturministeren skal ind i sagen

Morgenandagten vil dog fortsat kunne høres på både DAB- radioen og på DR2, men det er stadig ikke godt nok, mener Per Ørum Jørgensen.

- Det er stadigvæk en forringelse i forhold til før, og jeg synes, det er sørgeligt, at DR ikke kan finde overskud til at tilgodese den gruppe mennesker, for hvem Morgenandagten er en del af den faste rutine, siger Per Ørum Jørgensen, der har bedt kulturminister Per Stig Møller (C) om at svare på, hvordan han vil sikre sig, at DR lever op til public service-kontrakten.

De Konservatives kulturordfører, Rasmus Jarlov, er også uforstående over for DRs beslutning.

-Jeg synes, det er besynderligt, man fjerner Morgenandagten, når man for halvanden måned siden har besluttet, at der skal lægges vægt på den kristne kulturarv i DRs dækning. Jeg kan godt være i tvivl om, hvorvidt bestyrelsens beslutning er i overensstemmelse med public service-kontrakten, siger Rasmus Jarlov.

Må ikke miste de trofaste lyttere

Heller ikke Dansk Folkeparti er glad for beslutningen.

- Jeg havde helst set, at man havde beholdt morgenandagten på den normale radio, og det havde også været meget kritisabelt, hvis ikke morgenandagten stadig kunne høres på DR2. Jeg håber, at bestyrelsen har sikret sig, at de ikke mister de trofaste lyttere på det her, for det må selvfølgelig ikke ske, siger kulturordfører hos Dansk Folkeparti, Karin Nødgaard.

DR: Vi håber lytterne flytter med

DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, siger til DRs interne nyhedsbrev,DRinde, at man vil sørge for at informere de nuværende lyttere grundigt.

- Vores undersøgelser viser, at de, der lytter til Morgenandagten, gør det i deres hjem, og en meget stor del af danskerne har adgang til DR2. Vi har haft tæt dialog med Kristelig Lytter- og Seerforening om det her, vi vil informere grundigt om skiftet og håber, at også Morgenandagtens 38.000 lyttere med tiden bliver tilfredse, siger Maria Rørbye Rønn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk