Otto Leisners vittigheder udgives som e-bøger

Familie Journal endte som ejere af Otto Leisners vittighedskartotek og lover, at læserne vil nyde godt af dem i spalterne.

Otto Leisner blev 91 år (Foto: JØRGEN JESSEN © Scanpix)

Opmærksomheden om Otto Leisners vittighedskartotek var enorm, da det røg på auktion hos Lauritz.com.

Nu afslører ugebladet Familie Journal, at de er køberen, der endte med at få fingre i den eftertragtede vare.

- Vi er selvfølgelig meget glade for at kunne afsløre, at de endte hos os. Mange af vittighederne har været brugt i radio og TV, og vi glæder os til at vække dem til live igen, siger chefredaktør Anette Kokholm i en udsendt pressemeddelelse.

Holde mindet i live

Og med vække til live igen hentyder Anette Kokholm til, at ugebladet blandt andet vil udgive vittighederne som små e-bøger opdelt i de kategorier, som Otto Leisner selv havde opdelt dem i i sit kartotek.

- Vi arbejder benhårdt på hele tiden at udvikle vores kerneforretning, og med købet af Otto Leisners vittigheder får vi nu mulighed for at inddrage vores læsere på en hel ny måde, siger Anette Kokholm, som mener, at e-bøgerne vil være med til at holde mindet om Otto Leisner i live.

Det forlyder også, at flere af de omkring 3.000 vittigheder vil finde vej til ugebladets spalter.

Solgt 11 gange dyrere

Lauritz.com, der stod for auktionen af Otto Leisners kartotek, havde selv vurderet den humoristiske skattekiste til 5.000 kroner, men den endelige salgspris blev hele 58.000 kroner.

Vittighedskartoteket var ikke det eneste Otto Leisner-klenodie, der kom under hammeren.

Ved den særlige temaauktion kunne interesserede desuden byde på de fire bægre, som Otto Leisner modtog, da han blev Se & Hørs radio- og tv-favorit, hans kartotek med quizspørgsmål og svar, hans artikler fra Familie Journal gennem årene, hans pibestativ og hans helt specielle H.O.P.L.A.-nål i guld – noget, han uddelte i underholdningsprogrammerne for ældre fra 1979-1982.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter