Outlandish forundret over DF-kritik

Hip hop-gruppen Outlandish er dybt forundret over kritikken fra Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti. Han har kritiseret den populære trio, fordi Outlandish har deltaget i en islamkonference i Canada.

Hip hop-gruppen Outlandish er blevet kritiseret af Dansk Folkeparti, fordi gruppen deltog i en islamkonference i Canada for nyligt. Men Outlandish er dybt forundret over kritikken fra især Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti.

Han mener, at konferencen var arrangeret af en række yderligt-gående islamister, og at Outlandish nu bør boykottes. Det skriver Nyhedsavisen.

Fredelig konference

Indtil videre har gruppen ikke selv ønsket at kommentere sagen, men nu har trioen lagt et svar ud på sin hjemmeside.

Her betegner de tre rappere konferencen som en "fredelig muslimsk konvention, hvis hovedmål er at skabe integration og fredelig sameksistens mellem muslimer og ikke-muslimer."

Støtte fra forsker

Bandet bliver desuden bakket op af mellemøstforsker og lektor Torben Ruberg Rasmussen fra Syddansk Universitet. Han har set programmet fra konferencen.

- Der er ingen grund til at fordømme det arrangement, og der er ikke tale om en skabsradikalisme eller noget, der minder om det, siger Torben Ruberg Rasmussen til Nyhedsavisen.

Han mener, at Outlandish repræsenterer en positiv del af islam, der forsøger at kombinere den vestlige levevis og den muslimske tro.

FacebookTwitter