VIDEO Her bliver Marie Key reggae-ificeret af Djämes Braun

Djämes Braun giver dig 'Uden Forsvar', som du med 100 % garanti aldrig har fået den før - i samarbejde med DR Output

Marie Key og Djämes Braun har begge vundet talentudviklingsprojektet KarriereKanonen, og de synger på dansk. Derudover er der ikke mange lighedspunkter mellem singersongwriteren og dancehall-duoen.

Med det udgangspunkt fik Djämes Braun opgaven at skulle fortolke Marie Keys hudløse signatur, ’Uden Forsvar’, fra albummet ’De Her Dage’ fra 2012. Men det genremæssige modsætningsforhold tog duoen, der består af Pilfinger og Kenno ovenfra og ned:

Ikke et fremmedlegeme

- Uden at lyde cocky, så følte vi selv, at det var ret nemt. Da vi gik i gang, begyndte det at flyde. Hendes sprog og sound er anderledes, men da vi fik hendes ord i munden, så var det ikke et fremmedlegeme., Det kom helt naturligt. Det er jo en fed tekst, og det har vi ikke lagt så meget mærke til før, fortæller Lasse ’Pilfinger’ Kramhøft.

Djämes Braun har markeret sig som en gruppe, der laver ørehængere med et farverigt, dansk tekstunivers, hvor alt fra farlige tigre og bacon bliver besunget – på en bund af reggae og dancehall. Et musisk greb, som gruppen også bruger på deres udgave af ’Uden Forsvar’:

Gammeldags øko-reggae

- Vi ville gerne give det noget roots reggae og en oldschool Jamaica-vibe. En slags økoversion. Vi gerne modvægte hendes version af hende så meget som muligt med respekt for teksten intakt. Så vi gik i gang med bas, trommer og guitar, som jo er det første du skal bruge for at lave god gammeldags øko-reggae, fortæller Kenno aka. Kent Pedersen.

Djämes Braun tog imod udfordringen som en del af DR Output-stafetten, der bliver lavet i samarbejde med Smag på P3. Lytterne har stemt om, hvor vidt det skulle være Emil Stabil eller Marie Key, hvor sidstnævnte vandt knebent. En del af udfordringen er at få et coveret færdigt på 48 timer – hvor efter DR stiller studie til rådighed til at skyde nummeret i:

Udfordret af skoldkopper

- Vi var ekstra udfordret, for jeg havde en datter med skoldkopper fra 48 timer, der gjorde, at vores reelle arbejdtid nærmest blev kogt ned til seks timer. Stopuret gik i gang, og så måtte vi også inddrage aftenener og lidt skæve tidspunkter, siger Pilfinger, der tidligere har samarbejdet med Marie Key i sin egenskab af producer.

Marie Key har tidligere samarbejdet med Output med at udgive numrene 'Tænker Du Vi Danser' og 'Fatter Det nu'.

Ud over ’Uden Forsvar’ opfører Djämes Braun også singlen ’Inficeret’, der ifølge duoen er en ode til kærlighedens styrke, her:

Se alle DR Output-videoer på YouTube her">http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5501627a6187a407c04c6a9a

Hej Matematik gav DR Output-stafetten til Djämes Braun, der i næste uge giver den videre til Turboweekend. Igen skal Smag på P3-lytterne afgøre, hvilket nummer der skal fortolkes sammen med DR Output. Lyt med mandag fra kl. 12-15 på P3.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk