VIDEO Indieband hylder udskældt 80'er-popsanger

Er du klar på at få hældt Phil, fløde og fede synths i dine ører?

For The Attic Sleepers tjener tourbussen flere formål.

Ud over at bringe indiegruppen fra A til B, så er det her, medlemmerne kobler iPhonen med anlægget og deler deres guilty pleasures på landevejen.

Phil Collins ’Another Day in Paradise’ har været i tung rotation, afslører forsanger Mathias Barfod I anledning af, at indiegruppen kryber ud af skabet og hylder popnummeret med et cover.

Heller ikke ufan

- Jeg vil ikke kalde mig selv for Phil Collins-fan, men heller ikke ufan. I tourbussen sætter vi gøglede numre på, og ’Another Day’ kan vi rigtig godt lide, fortæller forsanger Mathias Barfod om udfordringen fra P6 BEAT og DR Output med at fortolke en guilty pleasure.

- Vi prøvede en del forskellige ting nede i øvelokalet. Blandt andet en 100 procent akustisk udgave, men det var som om, at det blev lidt forceret og påtaget. Så prøvede vi med trompet inde over, men det blev efterskoleagtigt i lyden, griner Mathias Barfod om arbejdet - der iøvrigt faldt sammen med en miniturné.

Se nummeret på YouTube her

Cadeau til 80'erne

- Vi prøvede at rive den lidt fra hinanden ved at give en cadeau til firserlyden og komme så tæt på originalen som muligt. Vi fik programmeret nogle tykke synthesizerlyde, der blev kombineret med min stemme.

Var I bevidste om sangens politiske budskab?

- Faktisk overhovedet ikke. Det var først senere, at det gik op for os, at det går meget godt i spænd med flygtningedebatten og krisen. Så det var ikke for at være politisk korrekte.

Phil Collins i modvind

Phil Collins’ musik været lidt i modvind på det seneste. Da Genesis-forsangeren annoncerede sit comeback startede en amerikansk mand en underskriftsindsamling, fordi han mener, at verden er bedre tjent uden - og de sociale medier er delt i to lejre.

- Jeg har godt hørt det. Det er rimelig LOL, men jeg forstår det ikke helt, hvorfor det skal være et problem. Man kan jo bare slukke og sætte noget andet på på Spotify. Selvom jeg ikke kan nævne alle titlerne på hans numre, så synes jeg, at han har lavet en del fede numre. Han er jo meget fed, selvom det også er lidt som at hælde fløde i ørerne.

The Attic Sleepers spiller til P6 BEAT Rocker Koncerthuset d. 5. december. Arrangementet er udsolgt, men du kan lytte med direkte på P6 BEAT og kigge med på livestream på dr.dk på aftenen.