VIDEO Love Shop hylder legendarisk københavnerkvad

For 38 år rystede Gasolin’s optræden en purung Jens Unmack, nu hylder han dem sammen med DR Output

Jordskredsoplevelse. Sådan beskriver Love Shop-forsanger Jens Unmack den betydning, som en Gasolin’-koncert i Viborg i 1976 har haft for ham og gruppen, der blev dannet ti år efter.

- Jeg blev fortryllet af maskinen af støj, lys og fest, som de præsenterede så smukt, som de gjorde, fortæller Jens Unmack, der var 12 år gammel, da han løste billet til Kim Larsens legendariske gruppe.

Dragende storbyliv

- Det var det danske band, vi hørte meget i 70’erne. Det kunne jo synge om det liv, vi ikke kendte til i en provinsby. De fik storbylivet til at lyde dragende, levende og smukt, fortæller Jens Unmack i anledning af coveret af ’Langebro’, der er blevet til i samarbejde med DR Output.

Siden oplevelsen i Viborg som purk har Kim Larsen og Gasolin’ inspireret Love Shop. Senere i 70’erne kom punk- og newwavescenen, hvor engelsk var lingua franca.

- For mig har det altid virket stærkere at synge på dansk - hvis man gør sig i umage. På den måde har Gasolin’ påvirket mit udtryk helt klart, fortæller Jens Unmack, der i øvrigt begrunder valget af ’Langebro’ således:

Prototypen på ægte københavnersang

- Det er gode historier. Om kvinden der løber efter sin mand. Om folk, der drikker ihjel foran Kofoed Skole. Det har en poetisk kraft. Det er jo prototypen på en ægte københavnersang, som vi jo har lavet en del af siden.

Jens Unmack mener, at en af forcerne ved at fortolke ’Langebro’ er, at sangens stærke tekst og melodi sagtens kan stå alene, fortæller Jens Unmack.

Ensomt og trist nummer

Det samme gælder ’Tåreflammer Ned’ fra Love Shops seneste album, 'Kærlighed og Straf', som også bliver præsenteret i en DR Output-udgave:

- Det er et ensomt og trist nummer, der søger forståelse for sin omverden. Vi valgte det, fordi vi tænker, at ligesom med ’Langebro’, så kan det godt tåle at blive skrællet ned, så tekst og melodien står tilbage.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:548ab511a11f9d0b1469754f

Love Shop-samarbejdet blev præsenteret som en del af P6 BEATs adventskalender i samarbejde med DR Output.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:548ab511a11f9d0b1469754f

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk