VIDEO Se Kwamie Liv forvandle svensk dansehit til intens ballade

Sangerinden Kwamie Liv har fået udfordringen at lave et cover af Robyns 'Dancing On My Own', og resultatet er en bjergtagende version langt fra originalens poppede lyd.

Da Alex Vargas overdrog DR Outputs cover-stafet til Kwamie Liv gav han hende to muligheder: Svenske Robyn eller britiske Passenger.

Lytterne valgte Robyns 'Dancing On My Own', og Alex Vargas havde høje forventninger til Kwamie Livs fortolkning.

- Det ville være fantastisk at høre Kwamie Liv fortolke ‘Dancing On My Own’. Jeg tror, at den i hendes univers, hvor hun tager den lidt ned og går lidt dybere, kunne være rigtig, rigtig spændende, forklarer Alex Vargas.

En mørk og intens version

Nu er coveret klart og Vargas' forudsigelse holdt stik.

Kwamie Livs version af 'Dancing On My Own' er en mørk og intens sang, kun akkompagneret af et flygel, et par strygere og sparsomme elektroniske elementer som garniture.

- Jeg ville gerne tage den så meget ned som muligt og skabe et rum omkring lyrikken, som faktisk er ret trist, forklarer Kwamie Liv om sin fortolkning.

Coveret blev til på en enkelt dag, hvilket var en udfordring for Kwamie Liv og hendes musikere.

- Det er meget spontant på en måde, men det er en udfordring at lave noget intimt hurtigt.

Lavet med ærefrygt

Det gåsehudsfremkaldende resultat bærer dog ikke præg af at være tidspresset, men snarere at være blevet perfekt opslugt i Kwamie Livs musikalske univers.

Sangerinden har været opsat på at gøre versionen til sin egen, men stadig med respekt for originalen.

- Jeg tror altid, at man føler lidt ærefrygt, når man skal lave et cover af et nummer, som man godt kan lide, fortæller Kwamie Liv.

Hør hendes version af 'Dancing On My Own' øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk