VIDEO Shaka Loveless viser tænder på splinternyt cover

Sangeren skramler, rocker og føler sig hjemme i The Black Keys-land - i samarbejde med DR Output

Sammen med DR Output har albumaktuelle Shaka Loveless skabt en vild og soulet fortolkning af The Black Keys’ ’Tighten Up’. Med poppede landeplager som ’Dengang du græd’ og ’Tomgang’ på cv’et, så fristes man til at sige, at nyt territorium betrædes ved at gå ombord i garagerockerne 2010-hit.

Skrattende og håndspillet

Men faktisk betræder sangerens ’Tighten Up’-cover faktisk velkendt terræn. Hvis man skruer tiden tilbage til tiden gruppen The Electric Gypsies var det håndspillede og skrattende i højsædet i sådan en grad, at Shakas gruppe blev sammenlignet med The Roots i rosende termer:

- Det går tilbage til den stil, vi lavede i gamle dage. Blues og rock er ikke fremmed for mig. Det er lidt ligesom at komme hjem. Jeg har altid haft det sådan, at jeg kan godt kan lide at lave alt mulig slags musik. Det har jeg savnet, fortæller Shaka Loveless om sin tilgang til musik, hvor pop sagtens kan blandes med reggae og hiphop.

Mere blues'et

Traditionen tro i Output-universet er det Smag på P3’s lyttere, der afgjorde, om det skulle være Black Keys- signaturen eller Wyclef Jeans ’911’, som sangeren skulle fortolke. Det blev sidstnævnte med 54 procent af stemmerne, og det udfald har Shaka Loveless det fint med:

- Begge dele er fedt at lave. ’911’ med Wyclef er jo en stor inspiration for mig, men også umiddelbart det nemmeste. Med ’Tighten Up’ (hør original her) var der en mulighed for at lave noget lidt mere blues’et, fortæller sangeren til DR Output.

Ingen klamme hænder

Kort efter afgørelsen gik Shaka Loveless i studiet med bandet, der også talte tre blæserinstrumentalister. Udfordringen med at orkestrere en fortolkning og præsentere det for P3’s lyttere på kort tid har dog ikke resulteret i klamme hænder:

- Alle de drenge er vant til at øve op. Det har været fedt at arrangere det og mødes i fem timer og prøve nogle ting af, og så var vi klar. Det er jo noget musik, vi allerede kommer fra, det handler mest om at spille det fedt. Og så bare gøre det nogle gange, og så kommer man ind i det., fortæller Shaka Loveless, der også er aktuel med albummet ’Til Vi Ligger’.

Tidligere har blandt andet Karl William, Ulige Numre, Marie Key og Turboweekend fortolket kendte pophits i samarbejde med Output og Smag på P3. Barbara Moleko gav stafetten videre og valgte numrene til Shaka Loveless.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk