VIDEO Se Alex Vargas tage Beyoncé under kærlig behandling

Den danske himmelstormer Alex Vargas har sat et solidt aftryk på Beyoncé og Sean Pauls 'Baby Boy'.

Alex Vargas slog for alvor igennem i starten af 2016 med numre som 'Solid Ground' og 'Shackled Up', hvor især hans englesmukke vokal brænder igennem.

Nu har han overtaget DR Output stafetten fra Xander, og P3-lytterne bestemte ved den lejlighed, at Alex Vargas skulle lave et cover af Beyoncé og Sean Pauls hit 'Baby Boy', der i hans udgave har fået navnet 'Baby Girl'.

Holder sig til sin egen lyd

Da Smag på P3 overbragte Alex Vargas nyheden om, at det var Beyonce, han skulle fortolke, tog sangeren direkte i studiet. Og første beslutning var at ignorere Sean Pauls bidrag til nummeret:

- Så skulle jeg jo lære en helt ny accent, og jeg følte ikke, at jeg kunne levere hans del af sangen med overbevisning, griner Alex Vargas.

Derudover var strategien for coveret klar, og fokus var på at bevare den klassiske Alex Vargas lyd:

- Når man skal lave et cover, så handler det om at hive det ud af sangens oprindelige omgivelser og ind i ens eget univers, forklarer han.

Det betyder bl.a. sample loops, hiphop-beats og den meget karakterisktisk guitarlyd, som er kendetegnende for Alex Vargas.

Spillede nummeret i Vega

Den største udfordring ved at lave coveret var i følge Alex Vargas, at originalen er sunget af en verdens bedste sangerinder.

- Man er nødt til at hive den fuldstændig væk fra sit hjemland, for altså Beyoncés stemme er noget af det mest sindssyge, man kan finde.

I sidste uge spillede Alex Vargas to udsolgte koncerter i Vega, og her spillede han bl.a. sit Beyoncé-cover

- Folks reaktion i Vega var virkelig noget at råbe hurra over. Det er jo den respons man går efter, når man spiller noget nyt for folk, fortæller Alex Vargas.

Se selv resultatet øverst.

Output-version af eget hit

I forbindelse med optagelserne af Alex Vargas' Beyoncé-cover, lavede han også en live-version af sit hit 'Shackled Up' til DR Output. Det kan du høre her:

FacebookTwitter