OVERBLIK: Demo-sagen kort fortalt

DRs bestyrelse har modtaget en redegørelse om sagen, hvor DR i flere nyhedsudsendelser bragte billeder fra en iscenesat demonstration. Her er sagen i korte træk.

Demonstranter foran retten i Hjørring i forbindelse med retssagen mod EBH Bank.

Fredag den 11. januar:

DRs direktion er klar med en redegørelse om den falske demonstration og udleverede nytårstale.

Fredag aften holdt DRs bestyrelse møde om, hvilke konsekvenser de seneste sager om DR og iscenesættelse skal have. Efter mødet fortalte DR's bestyrelsesformand, Michael Christiansen, at en af konsekvenserne er, at DR skal have retningslinjer for iscenesættelse.

Torsdag den 3. januar:

Under dækningen af retssagen mod EBH Bank og Sparekassen Himmerland i Hjørring viser DR billeder af og refererer til en gruppe demonstranter, der bærer skilte med slagord foran retten. Der bliver blandt andet sagt, at en lang række vrede borgere fra Fjerritslev var mødt op foran retten for at konfrontere bankdirektøren med deres tab.

Også på nettet bringer dr.dk en artikel, der refererer til de vrede demonstranter.

Fredag den 4. januar:

Dagen efter kommer det frem i flere medier, at demonstrationen var iscenesat af produktionsselskabet Larm Film, der var hyret af DR til at lave en faktaserie om finanskrisen.

DRs kanalchef for DR1, Lotte Lindegaard, beklager fejlen og siger, at DRs journalister ikke var klar over, at det var en iscenesættelse af en demonstration.

Senere samme dag kalder DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup indslaget for "forkasteligt, pinligt og journalistisk uanstændigt".

Lørdag den 5. januar:

DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, beder om en redegørelse af forløbet. DR opsiger samarbejdet med Larm Film om faktaserien.

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup langer ud efter Larm Films metoder og understreger, at DRs reporter ikke var klar over, at demonstrationen var iscenesat.

Larm Film tager til genmæle og mener, at Ulrik Haagerup udsætter selskabet for en hetz. Selskabet mener, at DRs journalist var vidende om, at demonstrationen var iscenesat.

Selskabet offentliggør en video, hvor produktionsselskabets journalist på parkeringspladsen i Hjørring forklarer den tidligere bankdirektør i EBH Bank, at produktionsselskabet har medbragt en række borgere. Det sker, mens en journalist fra TV Avisen er til stede.

Ulrik Haagerup afviser påstanden.

Søndag den 6. januar:

DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, siger, at han er tilfreds med den måde, DRs ledelse har håndteret sagen, såvel beklagelsen som opsigelsen af samarbejdet med Larm Film.

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup gentager i Presselogen på TV2, at reporterholdet fra DR handlede i god tro i deres dækning af sagen.

Fredag den 11. januar

DRs bestyrelse modtager en redegørelse over forløbet og har weekenden til at læse den, inden den skal beslutte, hvad der videre skal ske.

Facebook
Twitter