OVERBLIK Her er de nye danske Michelin-restauranter

Danmark øger antallet af Michelin-restauranter fra 24 til 25 og runder 30 stjerner.

Værtsparret Eric og Tina Kragh Vildgaard fra Jordnær får overrakt deres Michelin-stjerne.

Københavns Rådhus har i dag dannet rammen om uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner.

Her blev restauranterne Me|Mu fra Vejle og Jordnær fra Gentofte optaget i det fine selskab med deres første stjerne fra anmelderne.

Ingen af de danske Michelin-restauranter har mistet stjerner, men Den Røde Cottage i Klampenborg har afgivet sin, idet restauranten har skiftet ejer i slutningen af 2017.

Ud over de 30 stjerner i Danmark, har den færøske restaurant Koks også genvundet sin stjerne.

Nicolai Nørregaard (tv.) er medejer og køkkenchef på Kadeau.

Vores svenske naboer fik deres første tre-stjernede restaurant, Frantzén i Stockholm.

Michelin-guiden har også udpeget 13 danske 'Bib Gourmand'-restauranter med "god mad til prisen".

Danske Michelin-stjerner 2018 (stjerneudbytte i 2017)

København:

  • Geranium – Tre stjerner (***)
  • AOC – To stjerner (**)
  • Kadeau – To stjerner (*)
  • Relæ – Én stjerne (*)
  • Era Ora – Én stjerne (*)
  • Restaurant Formel B – Én stjerne (*)
  • Søllerød Kro – Én stjerne (*)
  • Restaurant Kiin Kiin – Én stjerne (*)
  • Kokkeriet – Én stjerne (*)
  • Clou – Én stjerne (*)
  • Marchal – Én stjerne (*)
  • Studio at The Standard – Én stjerne (*)
  • Kong Hans Kælder – Én stjerne (*)
  • 108 – Én stjerne (*)
  • Jordnær – Én stjerne (ny)


Aarhus:

  • Restaurant Frederikshøj – Én stjerne (*)
  • Substans – Én stjerne (*)
  • Gastromé – Én stjerne (*)
  • Domestic – Én stjerne (*)


Øvrige Danmark:

  • Henne Kirkeby Kro – To stjerne (**)
  • Ti Trin Ned – Én stjerne (*)
  • Kadeau Bornholm – Én stjerne (*)
  • Me|Mu – Én stjerne (ny)
  • Slotskøkkenet – Én stjerne (*)
  • Hotel Frederiksminde – Én stjerne (*)


Færøerne:

  • Koks - Én stjerne (*)

Rettet: Den Røde Cottages situations stjerne er blevet fjernet fra listen og forklaring tilføjet artiklen.

Det betyder stjernerne:

- Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter".

- To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd".

- En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".

Kilde: michelin.dk