P2-prisen til Marianna Shirinyan

Pianisten Marianna Shirinyan modtager som den første DRs nye klassiske kunstnerpris, P2 Prisen, der nu uddeles sammen med de traditionelle cd-priser og P2 Talentprisen.

1. oktober fejrer P2 det danske musikliv med en stor fest i Koncertsalen. Pianisten Marianna Shirinyan modtager som den første DRs nye klassiske kunstnerpris, P2 Prisen, der nu uddeles sammen med de traditionelle cd-priser og P2 Talentprisen.

Marianna Shirinyan får P2 Prisen for sit passionerede musikerskab og høje professionelle niveau, som har tilført dansk musikliv nye dimensioner. Prismodtageren kvitterer blandt andet med at spille Ravels Klaverkoncert i G-dur sammen med DR UnderholdningsOrkestret.

Fem priser i Tyskland

Den armensk-fødte pianist bor nu i Danmark. Hun har blandt andet studeret i Tyskland, og i 2003 blev hun medlem af Esbjerg Ensemblet og slog sig ned i Danmark. Hun har spillet både som solist, som kammermusiker og med orkester.

I udlandet har Marianna Shirinyan blandt andet spillet sammen med stjernemusikere som violinisterne Ilya Gringolts og Midori. Hun har vundet et hav af priser - alene ved den tyske radio ARD's solistkonkurrence i München i 2006 vandt hun fem priser! Senest har hun modtaget Musikanmelderringens kunstnerpris ved en koncert i Tivoli i august sidste år.

Aktuel med Chopin-cd

I januar udgav hun - sammen med cellisten Andreas Brantelid og violinisten Vilde Frang - sin første cd med kammermusik af Chopin.

De øvrige nominerede til cd-priserne offentliggøres i løbet af september, mens modtageren af P2 Talentprisen offentliggøres på selve aftenen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ab9fca11f9d09b43e0ad8http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532ab9fca11f9d09b43e0adb

Facebook
Twitter