P2 Romanprisen til 'Hundehoved'

Forfatteren Morten Ramsland får mandag overrakt P2 Romanprisen for slægtsromanen 'Hundehoved'. Han er den ottende, der får prisen på 25.000 kroner.

Når P2 Romanprisen mandag eftermiddag bliver uddelt for åben mikrofon i programmet 'P2 Plus', bliver det forfatteren Morten Ramsland, der løber med hæderen og de 25.000 kroner for slægtsromanen 'Hundehoved'.

Det er ottende gang, P2 Romanprisen bliver uddelt, og syv romaner fra 2005 har været i kamp om DR-bogprisen, der indtil for et par år siden hed Radioens Romanpris.

Morten Ramsland, der er født i 1971, er cand. mag. i dansk og kunsthistorie og arbejdede indtil for nylig som handicaphjælper. Han debuterede i litterær sammenhæng i 1993 med digtsamlingen 'Når fuglene driver bort', men det helt store gennembrud har han først fået med 'Hundehoved', der er hans anden roman og følger en norsk-dansk familie fra 1930'erne til i dag.

Fundet i romanlæseklubber

Som altid har P2 Romanprisens jury i år bestået af læsere og lyttere, og de otte jurymedlemmer er blevet fundet blandt deltagerne i P2's romanlæseklubber. Uddelingen af P2 Romanprisen er kulminationen på den første sæson for læseklubberne, der er et samarbejde mellem P2 og Biblioteksstyrelsen.

Siden efteråret har deltagerne i flere end 55 romanlæseklubber på biblioteker landet over læst og diskuteret de syv romaner, der har været nomineret til P2 Romanprisen, og som er blevet udvalgt af redaktionen bag P2's litteraturmagasin, 'Alfabet'.

Læser-lytterjuryen var samlet i Odense i sidste weekend for at finde vinderen, og i deres begrundelse kalder de blandt andet 'Hundehoved' for en "god fortælling, der er underholdende og fantastisk", ligesom de mener, "at den har meget at give til læserne".

De øvrige nominerede forfattere var Helle Helle, Henning Mortensen, Astrid Saalbach, Inge Eriksen, Claus Bech-Nielsen og Hanne-Vibeke Holst.

Prisoverrækkelsen sendes direkte i 'P2 Plus' mandag eftermiddag.

Facebook
Twitter