På søndag hjælper Sebastian, Puk og Ulla Syriens flygtninge

Indsamlingsshowet Hjælp Nu byder på både musikalske oplevelser og alvorlige øjenvidneberetninger, når DR og TV2 sammen med 12 nødhjælpsorganisationer samler ind til Syrien.

Sebastian synger live for første gang i 20 år, og Puk Damsgård og Ulla Terkelsen er blandt reporterne, når DR og TV2 på søndag samler ind til Syriens flygtninge.

På søndag kulminerer en uges indsamling til det borgerkrigsramte Syrien, når DR og TV2 samsender indsamlingsshowet Hjælp Nu klokken 20-23. Showet er et samarbejde mellem de to tv-kanaler og i alt 12 nødhjælpsorganisationer.

Showet vil blandt andet byde på musikalske optrædener fra TurboWeekend og L.I.G.A. i samarbejde med X Factor-vinderen Emilie Esther. Poul Krebs og Michael Falch går også på scenen sammen.

Og så optræder Sebastian live på tv for første gang i 20 år – blandt andet sammen med Stine Bramsen.

Cecilie Beck og Kåre Quist er værter

Showet styres af DRs Kåre Quist og TV2s Cecilie Beck og sendes direkte fra Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn.

- Jeg synes, vi i Danmark har en fornem tradition for at hjælpe folk, der er i akut nød, fordi de er blevet ramt af jordskælv, hungersnød eller følgerne af krig. I Syrien lever børn og voksne uden adgang til nok mad og medicin. Flere fordrevne har fortalt om, hvordan de må spise græs, for at fylde maverne, siger Cecilie Beck, TV2.

- Derfor er jeg rigtigt glad for at kunne være med til at samle ind, så børn og voksne kan blive udstyret med det allermest nødvendige.

DRs Kåre Quist supplerer:

- Det er både en ære og et kæmpe privilegium at få lov til at arbejde for et show, der - helt konkret - kan gøre livet bedre for en meget stor gruppe flygtninge i og omkring Syrien.

- Det er folk, der mangler meget basale ting.

DR- og TV 2-korrespondenter live fra Mellemøsten

Otte korrespondenter fra henholdsvis DR og TV 2 er rygraden i aftenens program og er med live fra forskellige områder i Mellemøsten.

Korrespondenterne giver seerne mulighed for at høre og se, hvordan situationen er i og omkring Syrien lige nu, og de hjælper os med at forstå, hvad det hele handler om.

Rasmus Tantholdt er med fra Syrien, Puk Damsgaard er i Tyrkiet, Michael S. Lund er i Nordirak, Steffen Jensen og Anna Gaarslev er i Libanon, Simi Jan og Johannes Langkilde er i Jordan og Ulla Terkelsen er med fra Lesbos i Grækenland.

Callcenter med kendte danskere

I callcentret sidder en række kendte danskere klar.

Man kan for eksempel komme til at tale med Bubber, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Felix Smith, Hans Pilgaard, Jan Gintberg, Jacob Riising, Joakim Ingversen, Lars Brygmann, Laura Bro, Mikkel Lomborg (Hr. Skæg), Mikael Bertelsen, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus, Nicholas Bro, Peter Mygind, Rasmus Bjerg, Stine Bosse, Susse Wold, Sofie Gråbøl, Sarah Grünewald, Sara Blædel, Thure Lindhardt med flere.

Det er dem man ringer til, hvis man vil støtte indsamlingen med mere end de 150 kroner, man kan støtte med ved at sende en sms.