Papirfly af Koranen skaber vrede

Islamisk Trossamfund er blevet provokeret af kunstneren Uwe Max Jensens seneste påfund. Han har foldet et vers fra Koranen til et papirfly. Verset er det samme, som de 19 terrorister brugte, da de i fly angreb World Trade Center og Pentagon i USA for præcis fem år siden.

Det er som en kommentar til islamistisk terrorisme, at Uwe Max Jensen har foldet papirfly af Koranen. Han har ikke ville håne islam, siger han selv.

- Jeg er en stor beundrer af den islamiske kultur. Og jeg vil gerne understrege, at der ikke er tale om en side i Koranen, som jeg har rykket ud. Det er en fotokopi af verset, siger Uwe Max Jensen til Berlingske Tidende.

Men det ændrer ingenting for talsmanden i Islamisk Trossamfund, Ahmad Kassem.

- Det er en urimelig provokation og en skadelig generalisering. Han bruger et koran-vers, der gælder for alle muslimer - ikke kun for Osama bin Ladens gruppe. På den måde er han med til sætte Koranen i et negativt lys og fremstille islam som en voldelig religion, siger han til avisen.

Hellig krig på vers

Det er nemlig ikke et hvilket som helst vers, Uwe Max Jensen har valgt at folde. Det er det, som handler om jihad - hellig krig.

QuickVote:

Fordi han ikke selv læser arabisk, har han haft eksperter fra Carsten Niebuhr Instituttet til at hjælpe med at finde netop det.

At papirflyveren er foldet af en fotokopi af siden spiller ingen rolle for muslimer. Det understreger imam Abdul Wahid Pedersen.

- Det er også Koranen, sådan er det for alle muslimer, forklarer han.

Abdul Wahid Pedersen vil nødig se papirflyveren med verset på ligge på jorden, men synes eller selv, at hele sagen er "i småtingsafdelingen."

Terrorister krænker

Uwe Max Jensen synes hellere Islamisk Trossamfund skulle vende sin vrede mod de trosfæller, der bruger muslimernes hellige bog til at retfærdiggøre deres terrorhandlinger.

- Det er da en meget større krænkelse for de mennesker, der bekender sig til islam, at en gruppe legitimerer et terrorangreb på tusinder af uskyldige med et koranvers. Det skulle man tage at kritisere i stedet for, siger kunstneren til Berlingske Tidende.

Facebook
Twitter