Paul Simon besøger Danmark på karrierens sidste turné

Sangeren har annonceret, at han stopper koncertkarrieren med den afsluttende turné 'Homeward Bound - The Farewell Tour'.

Paul Simon står bag sange som 'Bridge over Troubled Water', 'Mrs. Robinson' og albummet 'Graceland', (Foto: ANDER GILLENEA © Scanpix)

Det bliver allersidste chance for at se den amerikanske stjernesanger og -sangskriver Paul Simon på dansk grund, når han til sommer gæster København.

Paul Simon, der først brød igennem som den ene halvdel af duoen Simon & Garfunkel, har nemlig valgt at indstille sin koncertkarriere med en afsluttende turné.

Det fortæller han i en pressemeddelelse, skriver Rolling Stone.

- Jeg har ofte tænkt på, hvordan det ville føles at nå det punkt, hvor jeg overvejede at stoppe min koncertkarriere. Nu ved jeg det; det føles foruroligende, en smule spændende og noget af en lettelse, siger han i pressemeddelelsen.

Den afsluttende turné går rundt til en række nordamerikanske byer, før den når en håndfuld europæiske byer, heriblandt København, inden den til sidst slutter med en stor koncert i London.

Paul Simon understreger, at han stadig vil have masser at give af på sin afsluttende turné.

- Jeg elsker at lave musik, min stemme er stadig stærk, og mit band er en ekstraordinær gruppe af talentfulde musikere, siger han.

Paul Simon er fyldt 76 år og har en lang karriere bag sig. Som en del af duoen Simon & Garfunkel var han med til at skabe hits som 'Bridge over Troubled Water', 'Mrs. Robinson' og 'The Sound of Silence'.

Den populære duo gik fra hinanden i 1970, og Paul Simon gik derefter solo. I 1986 udgav han albummet 'Graceland', der solgte 14 millioner plader.

Han har i alt vundet 16 Grammyer deriblandt tre for bedste album. Han er desuden optaget i den amerikanske 'Rock and Roll Hall of Fame'.

Paul Simon spiller i Royal Arena på Amager den 3. juli. Billetsalget starter 8. februar klokken 9.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk