Pede B: Jeg har stadig dæmoner for fuld hammer

Den tredobbelte MC's Fight Night-mester Pede B er ude med et nyt album, der bl.a. handler om selvdestruktivitet og ønsket om at gå i farens fodspor.

Den tredobbelte vinder af freestyle-rapkonkurencen MC's Fight Night, Pede B, er ude med sit fjerde soloalbum Over Askeskyen. Her er han bakket op af veteranen, den tidligere verdensmester i mix, Dj Noize. Mødet med de to champs har resulterer i et album, som Information bl.a. har rangeret blandt de bedste nogensinde i dansk raps historie.

På albummet møder man en modnet rapper, der bl.a. rapper om, at han engang gik rundt og troede han skulle dø ung.

- Jeg var faktisk overbevist om det i en årrække. Jeg tror et eller andet sted, det var min egen måde at undskylde over for mig selv, at jeg levede så usundt som jeg gjorde. Jeg sagde ligesom bare til mig selv, at jeg jo ikke bliver så gammel alligevel. Jeg fik sådan nogle sporadiske anfald af angst, hvor jeg var meget sikker på at jeg skulle dø, fortæller han til DR Kultur.

Var du decideret selvdestruktiv?

- Ja, det var jeg jo nok egentlig. Efter et slagsmål tilbage i 2005-06, hvor jeg havde brækket min næse, sagde lægen til mig, at jeg havde blodtryk, som han forventede det hos en 65-årig kvinde. Jeg var 21-22 år dengang. Så forsøgte jeg i længere tid at få mig selv til at stoppe med at drikke og ryge så meget, men jeg røg konstant tilbage i de gamle vaner. Det var faktisk først i starten af 2007, at det lykkedes mig at ændre mine vaner radikalt. Det var først efter dér, jeg begyndte at tænke på, at jeg måske ender med at leve et fuldt liv med familie og al den slags ting.

Så det er blevet bedre?

- Meget. Jeg forsøger at være så flink som muligt, over for alle nye mennesker, jeg møder, for jeg synes virkelig, alt man giver ud kommer tilbage. Det lyder som en kliche, men der er sgu noget om det. Jeg har stadig dæmoner for fuld hammer, men så længe jeg behandler min omverden godt, synes jeg det hele er lidt lettere at tackle. Al den kickboksning jeg dyrker hjælper mig også til at rense hovedet i ny og næ og se på alt med nye øjne og bedre energi. Sporten hjælper, hvis man gerne vil flygte lidt fra virkeligheden uden at blive fuld.

Går i fars fodspor

På Over Askeskyen er der også et nummer om Pede B's far - og ønsket om at gå i hans fodspor og være i stand til at bevare roen, når lokummet brænder.

- Meget af den usikkerhed og rebelskhed jeg har gennemlevet, kan nok godt ledes tilbage til engang, hvor min far havde fået nogle ubehagelige uvenner. Han var involveret i en sag om forsikringssvindel, hvor min far åbenbart vidste noget om den slags bådforsikring, sagen drejede sig om, og derved var en slags ekspertvidne. De folk, som forsøgte at svindle, mente det var hans skyld, da det hele braste sammen, og startede med at ringe til min mor og sige, at min bror og jeg ville blive slået ihjel. Derefter begyndte de at komme forbi og smide brosten gennem vinduer og den slags. Jeg voksede op med en vished om, at hvis jeg åbnede døren - uden at vide hvem der stod udenfor - kunne det være folk, der ville skade mig - eller endnu værre min familie.

- Det medførte så, at min mor satte meget strenge regler for mig, som jeg så brød med, fordi jeg ikke kunne affinde mig med at have tidligere hjemmetider end mine venner og den slags. Jeg sloges rigtig meget dengang og blev snuppet for en række virkelig dumme lovovertrædelser som hærværk, tyveri og brandstiftelse.

Og hvorfor vil du så gå i de fodspor?

- Pointen med at sige, at jeg gerne vil gå i min fars fodspor er nok også, at han kommer fra trange kår og oplevede en masse ting, men altid tog det med en ophøjet ro, som jeg slet ikke kan matche. Hvis bare jeg kunne holde hovedet lige så koldt som ham i alle situationer, ville jeg nok slet ikke have de problemer jeg har. Mit temperament er helt klart arvet fra min mor. Hun kan - ligesom jeg - blive stiktosset over småting, slutter Pede B.

Facebook
Twitter