PET involveret i digters sikkerhed

Både PET og flere politikredse er gået ind i sagen om trusler mod digteren Yahya Hassan. PET nægter at bekræfte oplysningen.

Yahya Hassan læser op (Foto: Peter Fuur Andersen)

Politiets Efterretningstjeneste, PET, er nu gået ind i sagen om den 18-årige digter Yahya Hassans sikkerhed.

Det fortæller Kulturen på NEWS.

Den dansk-palæstinensiske Yahya Hassan, der netop har debuteret med en digtsamling, har de seneste uger modtaget adskillige trusler efter sine opsigtsvækkende udtalelser om blandt andet islam i en række medier.

Modtager dødstrulser

Nu er flere politikredse i Danmark involveret i sagen. Københavns Politi har indsamlet oplysninger om både volds- og dødstrusler, og nu har flere andre politikredse fået så meget materiale, at de kan tage stilling til, om der skal rejses straffesager.

Desuden er PET nu involveret i Yahya Hassans sikkerhed, fortæller forlaget Gyldendal til Kulturen på NEWS:

PET: Vil ikke bekræfte Hassan-involvering

- PET er inde over, og vi og Yahya er i løbende dialog med dem, siger redaktør på Gyldendal, Simon Pasternak. Han er ydermere "meget tilfreds" med, at politiet tager truslerne alvorligt.

Hos PET vil man dog hverken be- eller afkræfte, at man er involveret i sagen.

Man oplyser, at PET ikke kommenterer på enkeltsager og heller aldrig ville afsløre, om de beskyttede en person eller ej.

Digtsamling storsælger

Samtidig fortsætter den unge forfatter med at sprænge rammerne for digtsalg i Danmark, her blot en lille uge efter at debuten "Yahya Hassan" udkom.

Normalt udkommer en digtsamling i 300 - 400 eksemplarer, men Gyldendal oplyser, at der indtil videre er solgt over 10.000 eksemplarer af den 18-årige debutants digtsamling.

- Det lader til at blive årets overraskelse og salget går over al forventning, siger Simon Pasternak.