#MeToo

Kultur

Peter Aalbæk efter stop af numseklask: Jeg vælter mig om på gulvet af grin

Filmproducer anerkender, men ryster på hovedet af udsigten til en ny kultur i Zentropa.

Filmproducer Peter Aalbæk Jensen vil lade tide vise, om der fremover er højt nok til loftet på Zentropa til, at han kan holde ud at være der. (Foto: kri © Scanpix)

Abegrotten bliver lukket ned, og de aseksuelle socialdemokrater bliver lukket ud.

Sådan lyder det fra filmproducer Peter Albæk Jensen, efter Zentropa i dag har besluttet, at det fremover skal være slut med at give ansatte klask i numsen på filmselskabet.

I årevis har det været normen på Zentropa, at ansatte og såkaldte småttere, unge under uddannelse, kunne forvente tre klask i numsen, hvis de havde begået en fejl. Og hvis de nægtede, kunne de i stedet komme ud på Peter Aalbæks gård og muge ud i hans hønsehus.

Men nu skal der være en ny en kultur på Zentropa, lød det tidligere i en pressemeddelelse.

- Det skal ikke være en kultur på Zentropa at give eller modtage klask som belønning eller straf, uanset om det for alle parter opleves som sjovt.

Og det anerkender den tidligere leder af selskabet Peter Aalbæk, selv om han ikke er enig i ledelsens beslutning.

- Som gammel leder er jeg hundrede procent bevidst om, hvad ledelsens rolle er, og at jeg selv nu er ansat.

- Så jeg må enten vælge at pakke penalhuset og forlade matriklen, eller affinde mig med tingenes tilstand. Tiden må vise, hvad der kommer til at ske. Jeg har ikke prøvet at være en aseksuel socialdemokrat endnu.

Aalbæk: MeToo debatten er blevet afsporet

Den 61-årige filmproducer har de sidste dage fyldt i medierne.

Senest da det svenske filmstøtteselskab Film i Väst stoppede samarbejdet med ham, da de ikke kunne forene sig med, at filmproduceren flere gange har klappet kvinder i numsen.

Derudover har filmanmelder og formand for danske filmkritikere, Nanna Frank Rasmussen, i Jyllands-Posten skrevet om krænkende situationer med Peter Aalbæk.

Således har han skrevet sig ind i rækken af magtfulde mænd, der de seneste måneder er blevet beskyldt for sexchikane. Sager som har fået tusindvis at kvinder til at fortælle deres historier under hashtagget #MeToo på de sociale medier.

Men Nanna Frank Rasmussen afsporer fuldstændig den vigtige debat om seksuelle krænkelser, når hun går ud og fortæller om, at Peter Aalbæk har spildt øl i hendes kavalergang og klasket hende i numsen, mener Peter Aalbæk.

- Hun må hjertens gerne mene det, men det er lykkedes at få fjernet den seriøse debat og negligere dem, der har lidt. Det bliver fuldstændig humorforladt.

- Sure og hellige medier løber med på det, for så er der atter engang et cirkus, hvor Peter Aalbæk Jensen løber rundt i manegen, siger han.

Trives i mediemanegen

Men det er ikke en manege, som Peter Aalbæk føler sig utilpas i.

- Med alt perversion, så stortrives jeg i turmulten, så længe der er nogle, der gider at hidse sig op.

Derfor går det ham heller ikke på, at Zentropa nu har stoppet for numseklask.

- Jeg vælter mig om på gulvet af grin, og mit rødvinsglas bliver fyldt i aften. Og jeg kan love dig for, at jeg ikke er ked af det. Jeg har endnu en gang fået folk op af stolene.

- Men jeg tror, at hvis vi lukker abegrotten ned og lader os blive aseksuelle socialdemokrater, så vil filmen lide af det. Det er ikke de pæne, artige mennesker i midtersporet, der leverer stjernefilmene. Det må jeg bare sige efter at have lavet 200 film.

Og hvis det viser sig, at der bliver for trangt og for lavt til loftet på Zentropa for Peter Aalbæk, så ved han, hvad han skal lave.

- Nu har jeg slagtet otte grise i dag, og det kan jeg jo fortsætte med. Dem har jeg klasket i røven, og de har ikke brokket sig.

Facebook
Twitter