Picasso-tyv er anholdt

Politiet i San Francisco har også fundet det stjålne kunstværk af den spanske mester.

Politiet i Californien anholdt onsdag en 30-årig mand, som mistænkes for at stå bag det dristige tyveri dagen før af en blyantstegning udført af Pablo Picasso.

Den mistænkte, Mark Lugo, blev anholdt på et hotel i Napa i Californien. På hotelværelset fandt politiet også kunstværket "Tete de Femme" (en kvindes hoved, red), der tirsdag på ganske enkel vis blev stjålet fra Weinstein Gallery i San Francisco.

Bar sutsko og briller

Umiddelbart efter tyveriet havde politiet kun få spor af gå efter. Det eneste signalement var, at tyven havde sutsko på, og bar solbriller.

Uden nogen bemærkede det, spadserede han ind på galleriet, hev den den lille tegning ned fra væggen, og forsvandt fra gerningsstedet i en ventende hyrevogn med tegningen under armen.

Værket er som en A4-side

Tegningen af den spanske mestermaler er en anelse større end en A4-side, og har ifølge politiet en værdi på 275.000 dollar (godt 1,4 millioner kroner). Galleriejeren købte kunstværket, som Picasso lavede i 1965, for omkring 650.000 kroner tidligere i år.

Mark Lugo risikerer at blive sigtet for tyveri samt besiddelse af en stjålen genstand.

Politiet oplyser, at den hurtige opklaring skyldes en gennemgang af billederne fra et overvågningskamera i den taxa, som tyven anvendte efter sin udåd.

Hvorvidt tyveriet var planlagt, eller om flere personer er involveret, foreligger der indtil videre ingen oplysninger om.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter