Piv Bernth ny dramachef i DR

Producenten bag succesfulde dramaserier som Nikolaj og Julie og Forbrydelsen løfte arven efter navnkundige fiktionschef Ingolf Gabold.

Sådan lidt flot kan man vist godt sige, at Piv Bernth nu bliver chef for Danmarks største teater eller måske rettere Danmarks største hjemmebiograf.

- Mit hjerte banker for de store fortællinger, også når de er fortalt i det små. Tv-serien er en fantastisk mulighed for at reflektere over de mennesker, vi er, den tid, vi lever i, og hvor vi er på vej hen, siger en glad Piv Bernth i en pressemeddelse.

Drama til tv, radio og net

Det er ikke kun tv-fiktion, som Piv Bernth får ansvar for. Sammen med fiktionschef Nadia Kløvedal Reich skal hun være med til at fastholde og videreudvikle DRs fiktionstilbud både på tv, i radioen og på nettet.

- Jeg er overbevist om, at vi med de to stærke kvinder har det helt rigtige hold, når det handler om at fremtidssikre og videreudvikle dansk tv-drama," siger Morten Hesseldahl, der er kulturdirektør i DR.

En kvinde med succes

Piv Bernth er ikke et ukendt blad i DR. Hun har længe haft en af drama-artik finger med i spillet, når DR med sine dramaserier har lagt gaderne øde.

I 2010 var hun med til at skabe tv-historie, da det lykkedes DR at få solgt 'Forbrydelsen' til en amerikansk genindspilning.

un var også producenten bag drama-succesen 'Nikolaj og Julie', som hun modtog en Emmy for i 2003. Piv Bernth har været med på holdet bag DRs mange dramasucceser siden 1998.

International succes

- Verden har fået øje på dansk og skandinavisk fiktion, og vi glæder os til sammen med en række suveræne danske forfattere, instruktører og skuespillere fortsat at styrke og udvikle vores position ved at blive ved med at være åbne, nysgerrige og ambitiøse," siger Piv Bernth.

Piv Bernth tiltræder stillingen som dramachef den 1. april næste år, når DRs legendariske dramachef, Ingolf Gabold, går på pension.

Facebook
Twitter