Playboy kaninen får sin egen kunstudstilling

Playboy fejrer i år 50 års fødselsdag på behørig vis med kaninklædte servitricer, nye Playboy klubber og en kunstudstilling om Playboy kaninen.

I 1960 åbnede Hugh Hefner sin første Playboy klub i Chicago, Illinios, og siden er "The Playboy Bunny" blevet et popkulturelt ikon, som blandt andre har inspireret Andy Warhol.

I år kan Hugh Hefner med Playboy-imperiet fejre 50 års fødselsdag, og dagen markeres med en kæmpe fest, åbningen af to nye klubber samt en kunstudstilling dedikeret til den ikoniske Playboy kanin. Det fortæller den britiske avis The Independent.

Warhols indre Playboy

Udstillingen sker på initiativ fra Playboy med ønsket om at give fremtidens Playboy kanin et make-over, og udstillingen kommer til at hedde "Playboy Redux: Contemporary Artists Interpret the Iconic Playboy Bunny".

Kunstudstillingen kan bryste sig af kunstnere som LaToya Ruby Frazier, Jeremy Kost, Yumiko Kayukawa og mange andre i genrerne fotografi over skulptur til illustration og videomediet.

Blondie og Monty Python

Også Andy Warhols fortolkning af Playboy kaninen "Playboy Bunny" fra 1985 vil være at finde i samlingen, og faktisk er det Andy Warhol Museum i Pittsburgh, Pennsylvania, der vil huse udstillingen fra 28. marts - 20. juni.

Ikonet Playboy kaninen iført smoking har altid været Playboys maskot og inspirerede i 1980'erne til, at Playboy klubbernes servitricer serverede cocktails iført satindragt, bomuldshale og kaninører.

Af kendte Playboy "kaniner" kan nævnes Blondie-forsanger Deborah Harry, Monty Python komiker Carol Cleveland og den feministiske forfatter Gloria Steinem, som blev Playboy pige for at arbejde som undercover journalist til en bog.

Facebook
Twitter