Politiet behandler Plummer-sag

Kurt Lassen bliver i morgen afhørt af politiet, som efterforsker, om Kenneth Plummer har videregivet fortrolige oplysninger.

Den 28. oktober måtte DRs generaldirektør Kenneth Plummer forlade sit job, og nu bilver han også efterforsket af politiet.

Årsagen er Kurt Lassens bog om netop Kenneth Plummer, og i bogen fremgår det, at Kenneth Plummer forsøgte at få Kurt Lassen til at undgå private emner i bogen ved at tilbyde ham oplysninger om, hvem der var kandidat til generaldirektørposten i 2005.

De oplysninger var fortrolige, og derfor anmeldte den tidligere borgmester i Hørsholm Kommune, Uffe Thorndahl, Kenneth Plummer til politiet for brud på straffelovens paragraf 152 om videregivelse af fortrolige oplysninger.

Den sag efterforsker politiet nu.

Nægte

r at udlevere lydoptagelse- Jeg er blevet indkaldt til at afgive vidneforklaring torsdag 25. november klokken 10, og Københavns Politi, sektion for økonomisk kriminalitet har bedt mig om at medbringe hele optagelsen af mine samtaler med Kenneth Plummer, siger Kurt Lassen til DR Kultur.

Han understreger dog, at han ikke har tænkt sig at tage lydfilen med.

- Jeg har tænkt mig at møde op, men de skal ikke have optagelsen. Så mit vidneudsagn bliver det, der står i bogen, siger Kurt Lassen.

Ordnet ved skrivebordet

Kenneth Plummer har tidligere udtalt, at oplysningerne var kendt i mediebranchen og derfor ikke fortrolige.

Kurt Lassen forventer ikke, at der kommer den helt store sag ud af politiets efterforskning.

- Det er jo ikke en retssag. Mon ikke det er noget, der bliver ordnet ved skrivebordet, siger han.

Det er dog ikke den store tvivl om, at Kenneth Plummer tilbød Kurt Lassen navnene på de andre kandidater til generaldirektør-stillingen. Dagen før Kurt Lassens bog udkom, offentliggjorde han et lydklip, som dokumenterer hændelsen.

Københavns politi vil ikke oplyse, om det er Uffe Thorndahls anmeldelse, der har ført til indkaldelsen af Kurt Lassen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk