Politiken skal have ny chefredaktør

Den ene halvdel af dagbladet Politikens chefredaktion, Stig Kirk Ørskov, stopper som chefredaktør. Han rykker op i systemet.

Politiken skal have ny chefredaktør, skriver politiken.dk.

Chefredaktør Stig Kirk Ørskov forlader sin stol for at tage plads en tand højere i koncernen. Han skal fremover være medlem af direktionen for JP/Politikens Hus, der har Lars Munch som adm. direktør.

- Jeg er glad for, at vi har fundet en intern kandidat, hvilket viser virksomhedens styrke, siger Lars Munch til politiken.dk.

Ny chefredaktør-rolle

Stig Kirk Ørskov blev chefredaktør tilbage i 2006, da den daværende journalistiske chefredaktør Per Knudsen ragede uklar med resten af ledelsen om strategien for fremtiden.

Dengang bestod Politikens chefredaktion af tre mand, men efter endnu en omlægning af avisen, blev Stig Kirk Ørskov flyttet fra journalistisk chefredaktør til chefredaktør med ansvar for økonomi og personale.

I samme omgang barberede avisen chefredaktionen ned fra tre til to mand. Med Tøger Seidenfaden som den anden og ansvarshavende chef.

I stedet ansatte avisen en nyhedschef, der officielt har ansvaret for den journalistiske linje i avisen.

Lukket sammen med Press

Stig Kirk Ørskov forlader først Politikens redaktion, når en afløser er udpeget. I direktionen afløser han Torsten Bjerre Rasmussen, der har sagt op for at blive administrerende direktør for Egmont Magasiner.

Stig Kirk Ørskov har tidligere været ansat på månedsmagasinet Press, der måtte lukke sammen med det kommende direktionsmedlem. Han har desuden været forbi blandt andet Reuters, Dagen og Mandag Morgen.

Den 39-årige karrieremand har læst historie på Roskilde Universitet, men har aldrig gjort sit studie færdig.

Facebook
Twitter