Pop-legender i krig mod kopi-bands

Et af alle tiders mest populære popbands, Abba, har fået nok, og det kan få konsekvenser for et dansk kopi-band med succes.

Det er 25 år siden, at de fire svenskere i Abba gav deres sidste koncert og gik hvert til sit, men det vrimler stadig med kopi-bands.

Alene i England findes der over 40 registrerede bands - og de fleste bruger navnet Abba i en eller anden sammensætning. Men nu har Universal Music i Sverige skruet bissen på over for de mange kopi-bands, skriver kpn.dk.

Pladeselskabet har foreløbig rettet henvendelse til 15 af de mest etablerede Abba-kopibands og krævet, at de i enhver sammenhæng undlader at bruge navnet Abba.

Dansk band overvejer fremtiden

Også det danske Abba Revival Band, der har spillet i over 20 år, har modtaget en henvendelse, bekræfter bandets manager Jørgen Janmark over for kpn.dk

- Vi har modtaget en henvendelse angående gruppens navn fra Universal i Sverige. I øjeblikket overvejer vi, hvad vi skal gøre. Så længe de overvejelser foregår, så har vi ikke yderligere kommentarer, siger Jørgen Janmark fra Danish Music Agency.

Ingenting uden Abba

Mange kopibands er opstået i kølvandet på den enorme succes musicalen "Mamma Mia" har opnået på scenen og siden på det hvide lærred - men flere af de mest kendte har levet af Abba-sangene, siden den originale gruppe blev opløst.

Blandt de bands, der har modtaget henvendelsen, er det den generelle opfattelse, at de ligeså godt kan opgive, hvis de ikke længere må bruge navnet Abba. Det gælder blandt andet britiske Anneli Stockwell, der synger i Abba Queens.

- Vi har eksisteret i fire år under det navn. Vi har arbejdet os fra pubs til koncertsale. Hvis vi skal ændre vores navn nu, vil vi miste hele vores forretning og gode ry, siger hun siger til den britiske avis The Independent.

Fans klager over kopier

Alligevel fastholder Universal Music sit krav. En talsmand fra selskabet begrunder overfor branche-bladet The Stage henvendelsen til de 15 bands således:

- Vi får klager fra fans over hele verden. De føler sig ført bag lyset, og vi føler at det er vores pligt at beskyttet Abba-brandet mod misbrug.

Facebook
Twitter