Popfænomenet Ed Sheeran slår rekorder, når han i aften spiller den første af fire megakoncerter i Danmark

Omkring 160.000 mennesker skal skråle med på Ed Sheerans hitkavalkade.

Ed Sheeran har optrådt flere gange i Danmark. Blandt andet ved X-factorfinalen i 2017. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Omkring 160.000 glade koncertgængere skal fra i dag og de næste fire dage frem skråle med på sange som ”Bad Habbits", "Shivers" og "First Times”, når popfænomenet Ed Sheeran gæster Øresundsparken i Tårnby.

Det er første gang nogensinde, at så stor en koncertkavalkade bliver afholdt på dansk jord.

- Det er kæmpestort. Det er den største begivenhed i hele Danmark og i Tårnby Kommunes historie.

Det siger Tårnby Kommunes borgmester Allan S. Andersen (S), der måtte holde koncertplanerne hemmelige i næsten et år, før han kunne dele kommunens største musiksatsning med offentligheden.

Bygger eget "stadion" til koncerterne

Normalt bliver store, internationale koncerter i hovedstadsområdet afholdt i for eksempel Parken eller Royal Arena.

Men denne gang er koncertarrangørerne gået i en alternativ retning.

De har nemlig valgt at bygge noget, der minder om et midlertidigt stadion i københavner-forstaden Tårnby, der alene har det formål at huse de 40.000 tilskuere, som skal deltage i hver af de fire koncerter.

Det betyder, at mere end 1.000 mennesker er i disse timer i gang med at gøre det sidste klar til musikerens første store koncert.

Klokken 16 bliver dørene slået op for de første 40.000 gæster i Øresundsparken.

Blandt andet er teknikere i gang med at montere seks roterende storskærme, der er formet som guitarplektre.

Det lang tids forberedelse, der kulminerer med de fire koncerter, fortæller Keith Lemmon, der er eventdirektør i Smash!Bang!Pow!, som er hovedarrangøren bag aftenens koncert.

- Projektet har været på skrivebordet de seneste halvandet til to år. Vi har brugt langt tid på at udvikle konceptet, og nu står vi her i dag, siger Keith Lemmon og fortsætter.

- Vi har været op til 2.000 mennesker, som har arbejdet på det her gennem hele processen, og det har været en ret stor udfordring at skaffe hænder og personale til de mange opgaver. Men jeg synes, at vi har klaret det fantastisk, og det her er resultatet af mange menneskers arbejde, siger han.

Fan: 'Han har en helt fantastisk stemme'

Selvom der først var annonceret en enkelt koncert på dansk jord, gik der kun få minutter fra billetsalget åbnede, og til koncertarrangørerne hev hele tre ekstrakoncerter op af lommen.

På blot ét døgn blev der solgt mere end 150.000 billetter, og det er første gang, at en musiker spiller spille fire arenakoncerter i den størrelse i træk i Danmark.

Til sammenligning har store kunstnere som Robbie Williams og Coldplay tidligere spillet to dage i træk i Parken for sammenlagt knap 100.000 tilskuere.

Og at netop Ed Sheeran kan tiltrække så stort et publikum, undrer ikke Kasper Krøll Langebæk, der kalder sig selv for ’megafan’.

- Han er alsidig og udfordrer sig selv på forskellige genre med forskellige kunstnere. Og så har han bare en helt fantastisk stemme. Det falder mig i rigtig god jord, siger Kasper Krøll Langebæk, der selv bor i Tårnby, hvor koncerten finder sted.

Kasper skal selv ind og se musikeren til den tredje koncert på fredag, hvor han glæder sig til noget helt særligt.

- Han (Ed Sheeran, red.) kommer til at stå inde i en cirkel, hvor publikum kommer til at stå rundt om ham. Det giver en hel anden dynamik, end når publikum sidder langt tilbage. Alle kommer på en måde helt tæt på. Det glæder jeg mig til. Det gør koncerten mere intens, siger Kasper Krøll Langebæk.