Popsensation åbnede Orange Scene - som første danske kvinde i 37 år: 'Det er fuldkommen sindssygt'

Hitmageren Drew Sycamore skød onsdag aften festen i gang på Roskilde Festivals største scene.

Drew Sycamore under åbningen af Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)

Vi har ventet tre år på at høre dem. Og onsdag aften kom de så endelig, de forløsende ord:

- Hvad så, Roskilde?!

Kvinden, der råbte publikum op, var musiker Drew Sycamore.

Hun har i år fået tildelt det ærefulde hverv at åbne Orange Scene, den største scene på årets Roskilde Festival - i øvrigt som den første danske kvinde i 37 år.

Senest en dansk sangerinde stod i front var nemlig i 1985, hvor Anne Linnet og bandet Marquis de Sade åbnede festivalen, mens den svenske rapper Silvana Imam - som første kvinde i årtier - fik tjansen i 2019.

- Siden jeg var helt lille, har jeg drømt om at spille på Orange Scene, og nu står jeg her. Det er fuldkommen sindssygt, lød det fra scenen fra en tydeligt overvældet Drew Sycamore, der flere gange måtte løfte på de ellers selvsikre rockstjerne-solbriller for for alvor at få overblik over det menneskehav, der stod foran hende.

  • Drew Sycamore spejder udover publikum foran Orange Scene. (Foto: © Helle Arensbak, Rtizau Scanpix)
  • Fulde huse foran den berømte orange teltdug onsdag aften. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
  • Drew Sycamore skiftede outfit flere gange under koncerten. (Foto: © Helle Arensbak, Rtizau Scanpix)
  • Drew Sycamore spillede også flere nye numre fra sit kommende album 'Masculina'. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)
1 / 4

Tidligere har Drew Sycamore kaldt det "en kæmpe ære" at skulle åbne Orange Scene, noget hun gentog fra scenekanten onsdag aften:

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det her en stor opgave, og jeg tager det meget alvorligt, lød det fra popstjernen, der også markerede Roskilde Festivals 50 års jubilæum:

- Kæmpestort tillykke til Roskilde med de 50 festivaler. Det her sted er noget helt særligt og fuld af kærlighed. Det er derfor, vi kommer igen og igen.

Første festivalsommer efter corona-gennembrud

Drew Sycamore startede onsdagens åbningsfest med den dugfriske single 'Electric Motion', der lige nu er 'P3's Uundgåelige', ligesom der også var plads til hits som 'Take It Back', '45 Fahrenheit Girl' og 'Perfect Disaster' på setlisten.

For den 32-årige musiker markerer åbningen af Orange Scene på mange måder en ny æra i Drew Sycamores karriere.

Musikerens store gennembrud kom nemlig med singlerne 'Take It Back' og 'I Wanna Be Dancing', der begge toppede den danske radiohitliste i 2020 - en tid hvor festivaler og livekoncerter må siges at have været en mangelvare.

Hør Drew Sycamores seneste single, 'Electric Motion', her:

Derfor fik coronakrisen hurtigt stukket en ordentlig kæp – eller nærmere; en god stak mundbind og masser af sprit – i hjulet på gennembrudsåret, da pandemien påførte musikbranchen - og resten af samfundet - benhårde restriktioner.

- Jeg ved jo, at mine sange bliver spillet meget i radioen, men jeg har ikke oplevet det på egen krop endnu. Jeg har jo ikke rigtigt prøvet at spille store koncerter, hvor folk synger med på mine sange, og når jeg går på gaden, bliver jeg heller ikke genkendt. Der er jeg jo dækket til af et stort mundbind, fortalte musikeren sidste år til DR.

Denne sommer tager Drew Sycamore så for alvor revanche, når hun spiller på hele 26 koncerter på tværs af landet, hvoraf én af dem altså blev spillet på onsdag på Dyrskuepladsen i Roskilde.

Koncerterne på Roskilde Festival kører frem til lørdag, og blandt hovednavnene er stjerner som Dua Lipa, Megan Thee Stallion, The Strokes og Tyler, the Creator.

Publikumshavet foran Orange Scene brød flere gange ud i fællessang under koncerten, blandt andet da Drew Sycamore serverede et cover af superhittet 'Let Me Love You', der blev en dille verden over i 2004 med sangeren Mario bag mikrofonen. (Foto: © Helle Arensbak, Ritzau Scanpix)