Popstjerne afsløret som computeranimation

Et af medlemmerne af Japans største pigegruppe eksisterer slet ikke i virkeligheden. Hun er en computerskabt avatar.

Aimi Eguchi er det nyeste medlem af Japans mest populære pigegruppe AKB48 - og en af de mest populære af slagsen i kæmpegruppen med 58 medlemmer.

I løbet af sin korte karriere som medlem af AKB48 er hun allerede blevet portrætteret i magasinet Weekly Playboy og har ageret blikfang for en stor japansk is-reklame.

Men selv om hun er en stor stjerne i Japan, mener hun selv, at hun er helt normal. Det kan man læse på hendes hjemmeside, hvor der også står, at hun er 16 år, fra en by lidt nord fra Tokyo og glad for sport.

Der er bare et problem. Aimi Eguchi eksisterer slet ikke i virkeligheden.

Den japanske skønhed er nemlig en computerskabt avatar, som er blevet til ved at blande ansigtstrækkene fra seks af AKB48's medlemmer sammen.

Ligheden vakte mistanke

AKB48's fans blev mistænksomme efter, at Aimi Eguchi blev udset til stå i spidsen for den japanske is-reklame - en ære, som normalt tilfalder de piger, som har været medlemmer af gruppen længst tid. Samtidig syntes flere fans også, at Aimi Eguchi lignede flere af pigerne lidt for meget til, at det kunne være tilfældigt.

For nylig valgte folkene bag gruppen så at offentliggøre en video, der viser, hvordan Aimi Eguchi er blevet skabt.

"Japan er foran resten af os"

Den britiske avis Times' musikkritiker David Sinclar er dog ikke chokeret over avataren.

- Hvad er virkeligheden i disse dage? Folk har avatarer på socialt netværkssider, og hele film er lavet med avatarer. Det her overrasker mig ikke ved Japan. De har altid været foran resten af os, siger han til Sky News.

Har haft otte nummer et-singler

AKB48 har på grund af sine mange medlemmer Guiness-rekorden for at være verdens største popgruppe.

Derudover har pigegruppen haft otte singler i træk, der alle har toppet den japanske hitliste.

Facebook
Twitter